12:02
Грецький стиль в інтер'єрі: античні традиції та сучасні тенденції

Ті, хто погано знайомий з інтер'єрною стилістикою, часто плутають грецький і римський стиль. Безперечно, дійсно в цих стилях є якась схожість, але є і певні у своєму роді відмінності. Для Риму зпокон віків була притаманна розкіш, а для Греції - простота! Високі стелі, колонада, прикраси та картини - це все в грецькому стилі, але є одне але: колірна гамма всіх без винятку декорів повинна бути в обов'язковому порядку лише натуральних кольорів!

Варто пам'ятати, що грецький стиль не сприймає яскравих палітру фарб. Все має виглядати дуже дорого і з якоюсь елегантністю. Самі якісні матеріали для такої обробки можуть бути наступні:

  •     граніт;
  •     мармур;
  •     натуральне дерево;
  •     керамічна плита.

Наша порада: буде здорово, якщо все оздоблення у вашому інтер'єрі буде мати вертикальний напрямок, створюючи ілюзію спрямованості вгору. Це візуально може збільшити квартиру і звичайно ж підніме стелю.

Одним з найбільш невід'ємних атрибутів грецького стилю є колона. Не варто забувати і про предмети декору. Найважливішими в грецькому стилі є великі вази, бронзові статуетки або з мармуру.

Для того, щоб оформити ваші стіни в грецькому стилі, вам доведеться повністю відмовитися від шпалер. Тут акцент потрібно покласти на фактурну штукатурку з подальшим забарвленням тільки в світлі відтінки. Запам'ятайте, що на матеріалах в цьому випадку економити ні в якому разі не рекомендується!

Після того, як закінчите тонування стіни, наступним етапом буде прикраса строгим орнаментом. Наведемо невеликий приклад: грецький "меандр" - це самий популярний візерунок у зигзагоподібному стилі, який навіть у найменших обсягах додасть вашому інтер'єру дух античності.

Ще одна порада наших дизайнерів: якщо на ваших стінах є фреска, то розпис стелі вони не рекомендують. І навпаки. Грецький стиль тим і відрізняється, що він помірний і лаконічний. А дві яскраві плями на одну кімнату - це занадто некрасиво!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1577 | Додав: admin | Теги: грецький стиль в інтер'єрі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]