12:30
Італійський сад: класика садово-паркового мистецтва

Житловий будинок і розташований позаду сад можуть утворювати гармонійну єдність, особливо якщо це сад в італійському стилі. Такий сад дозволить вам насолоджуватися середземноморським повітрям навіть у холодні сірі зими. Звичайно, якщо у вас є шенгенська віза, ви можете і не створювати такий сад, а просто з'їздити в Італію. Але ви коли-небудь повернетеся, і тоді, саме цей шматочок Італії нагадає про південне Сонце і свіжі вітри.

Історичний італійський сад - це класика садово-паркового мистецтва. За часів італійського Відродження люди вважали за краще будувати заміські вілли, щоб насолодитися тишею далеко від суєти міст. Саме тоді зародилася традиція включати сад в житловий комплекс, що прекрасно вписувалося в загальну картину, і як не можна краще відображає особу власника.

При проектуванні італійського саду потрібно обов'язково дотримуватися геометричних пропорцій, це означає, розділити територію на безліч дрібних секцій, обладнати системою з проточною водою, так як все це важливі відмінні риси саду в італійському стилі. Для цього ви можете, наприклад, побудувати басейн або фонтан, вирити ставок або струмок. Середземноморський сад означає, що такі рослини, як кипариси або оливкові дерева, обрізаються відповідно до визначених візерунків.

Не забудьте запланувати доріжки для свого італійського саду, з боків яких можна висадити різні чагарники або розбити квітники. А якщо ви замовте у професіоналів створення скульптур, то це відмінно впишеться в концепцію саду цього стилю.

При створенні середземноморського саду важливо правильно поєднувати кольори. Вибирайте теплі кольори, такі, як сонячно-жовтий, оранжевий, червоний. Також дуже стильно виглядає сад при домінуванні теракотових відтінків.

Звичайно, не всі рослини для італійського саду можна знайти в наших широтах. Можна, звичайно, використовувати альтернативні види, але справжню середземноморську атмосферу здатні створити тільки справжні середземноморські рослини.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1628 | Додав: admin | Теги: класика садово-паркового мистецтва, італійський сад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]