10:48
Як доглядати за металопластиковими вікнами: поради

Металопластикові вікна вимагають дбайливого ставлення та ретельного догляду. Від цього залежить їхня краса і термін придатності. Якщо здійснювати догляд за вікнами правильно, то вони можуть прослужити близько сорока років. Потрібно здійснювати правильний догляд за всіма складовими частинами.

Догляд за склом. Пил і бруд з поверхні вікон можна усунути за допомогою спеціальних миючих засобів для очищення скла. Не можна використовувати абразивні матеріали, тому що вони можуть подряпати поверхню скла.

Для миття пластикового профілю можна використовувати практично будь-які миючі засоби, які не містять абразивних елементів. Можна придбати спеціальні емульсії або розчини для догляду за пластиковими виробами.

Скло можна мити крохмалем, який розчинений у воді (столова ложка на літр теплої води). Цією сумішшю можна відмити навіть дуже брудні вікна. Також скло добре очищається сумішшю оцту і води. Якщо під рукою немає спеціальних миючих засобів, а потрібно швидко відмити скло, то можна використовувати мильну воду або засіб для миття посуду.

Ущільнювач. Щоб продовжити термін служби ущільнювача, вологовідштовхувальні властивості, потрібно не менше двох разів на рік обробляти його спеціальним силіконовим маслом. Також потрібно періодично очищати його від бруду.

Фурнітура. Яку б якісну фурнітуру ви не придбали, не потрібно забувати про те, що вона потребує постійного догляду. Кілька разів на рік потрібно обробляти її елементи, використовуючи високоякісні матеріали для мастила. Вони не повинні містити смоли і кислоти. У будівельних магазинах або на ринках ви можете придбати мастильні матеріали, які призначені спеціально для віконної фурнітури. Також треба стежити за тим, щоб в рухомі частини фурнітури не потрапляло сміття.

У кожному віконному блоці зовні можна знайти водовідвідні отвори для того, щоб можна вивести вологу назовні. Вони розташовані в нижній частині коробки вікна. Водовідвідні отвори потрібно періодично очищати від бруду.

Провітрювання. Якщо у вашому житловому приміщенні встановлені металопластикові вікна, то провітрювання потрібно здійснювати кілька разів на день. Залишайте вікна відкритими на 15 хвилин. Так ви не тільки забезпечите своє житлове приміщення свіжим повітрям, а й уникнете високого рівня вологості. Це правило особливо актуально для кухні. Якщо приміщення не провітрювати, то на поверхні вікон почне утворюватися конденсат.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1504 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]