17:54
Як оформити вікна: гардини і штори

У денний час вікна грають роль природних і досить потужних освітлювальних засобів, залучаючи до себе чимало уваги з боку всіх людей, які тільки можуть перебувати в тому чи іншому приміщенні, а ось з настанням першої темряви вони можуть грати роль додаткових декоративних елементів, які здатні вигідно підкреслити загальний естетичний вигляд того чи іншого житлового простору.

І саме від того, яким чином оформлені і декоровані вікна, в більшості випадків, і буде перебувати в повній залежності характер освітлення, разом з можливостями сонцезахисту і загальними естетичними враженнями від того чи іншого житлового інтер'єру.

Сьогодні існує величезна різноманітність способів оформлення вікон.

За вже давно сформованою традицією багато людей декорують вікна в будинку за допомогою гардин і штор, тобто, полотен тканини, які повністю або частково драпірують отвір вікна. Цей спосіб можна назвати найбільш стародавнім з числа інших методів для прикраси вікна. Виник він ще задовго до того, як у вікна почали вставляти скла.

З самого початку штори призначалися для забезпечення внутрішніх приміщень додатковим захистом від вуличного пилу і надмірно яскравого сонячного світла. А трохи пізніше в стародавньому Римі штори почали грати роль дійсно значущого елемента в оформленні приміщень.

В Середньовіччя шторам судилося пережити свого роду розквіт, адже саме в цей період історії вони виявилися найбільш яскравими, ошатними і пишними.

Сьогодні прийнято розрізняти кілька типів штор. Є, наприклад, класичні штори, які переміщуються на карнизі. Бувають також і штори римського типу, які можна опускати або піднімати за допомогою спеціалізованого механізму і так далі.

Традиційно, штори прийнято вважати і свого роду елементами вираження престижності. Зверніть увагу на штори люксових номерів деяких готелів, престижних будинків і котеджів або навіть адміністративних будівель - в деяких випадках візуальні ефекти, які вони створюють, дійсно є просто неймовірними.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1509 | Додав: admin | Теги: гардини, штори, вікно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]