13:36
Як правильно підготувати стіни під фарбування: поради

фарбування стіна Усім хто зважився на ремонт свого житла, і цікавиться питанням, як підготувати стіни під фарбування наші вітання. Сьогодні пропонується досить широкий вибір різних матеріалів, якими можна покрити стіни житлового приміщення. Незважаючи на це, фарба користується великою популярністю. До того ж кожен зможе підібрати потрібний колір під свої завдання. Із цим труднощів ніяких виникнути не повинно. Але питання не в цьому, а в тому, що поверхня має бути попередньо підготовлена та підготовлена правильно. Від цього залежатиме кінцевий результат виконаної вами роботи. У процесі фарбування як кажуть, вилізуть всі "косяки" - шорсткості, нерівності та різноманітних дефектів. Єдине, де можуть бути непомітні перелічені вади – це при структурному покритті.

Як правильно підготувати стіни під фарбування

Насамперед перед підготовкою поверхні стін потрібно подбати про прокладання комунікацій, кабелів, щоб згодом не було такого, що якийсь кабель забули провести і потрібно штробити стіну. Технологія підготовки стін під фарбування може відрізнятись залежно від того, де саме це відбувається. Так в новобудові достатньо буде виконати шпаклювання стін, потім зачистити їх спеціальною теркою або наждачним папером.

Перед нанесенням фарби стіни очищаються від пилу, просушуються та покриваються ґрунтом. Тут я думаю, все зрозуміло. Якщо ж потрібно підготувати стіни під фарбування, на яких до цього вже був присутній якийсь оздоблювальний матеріал, то, перш за все, потрібно його видалити. Після цього поверхню потрібно вирівняти, для чого використовується шпаклівка і далі послідовність дій та ж, що була описана.

фарбування стіна

Якщо стіни до цього були покриті фарбою, потрібно з'ясувати, що це за фарба. Для цього скористаємося наждачкою - потріть нею по стіні. Якщо на папері залишилася фарба, то раніше стіни покривалися фарбою на водній основі. Якщо ж фарба легко видаляється з наждачки, то використовувалася швидше за все алкідна фарба або олійна. У тому випадку, якщо старе покриття кришиться, розшаровується, то видалити його можна:

  • щіткою по металу;
  • шпателем;
  • великою наждачкою.

Після того, як стіна буде очищена, виконується вирівнюванням поверхні шпаклівкою. Далі зачищаємо, покриваємо ґрунтовкою. Якщо передбачається використання фарби на водній основі, необхідно скористатися спеціальною ґрунтовкою, яка також розбавляється водою. Такого типу ґрунт складається з акрилової основи та води. При використанні емалі, ґрунтовку слід брати на основі алкідних смол.

Які ще можна дати рекомендації з видалення старого покриття? За допомогою содового 5% розчину можна видалити олійну фарбу. Позбутися водоемульсійної фарби можна завдяки слабокислому розчину. Наносять його за допомогою губки чи щітки. Щоб видалити водно-дисперсну фарбу, можна скористатися старими газетами. Їх приклеюють звичайним шпалерним клеєм і після того, як він висохне, газети знімають зі стін. На них залишиться фарба. Позбутися фарби на основі клею можна 2% розчином соляної кислоти. Фарба внаслідок дії кислоти пориється бульбашками, і ви без особливих зусиль можете її видалити.

Після того, як ви видалили стару фарбу, поверхню стін потрібно вимити чистою водою. Далі стіни просушують та вирівнюють. Якщо ж до цього стіни були вкриті шпалерами, їх також видаляємо. Якщо шпалери тримаються, скажемо так не дуже, їх просто здираємо зі стін. В іншому випадку доведеться придбати спеціальний засіб для зняття старих шпалер.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 359 | Додав: admin | Теги: стіна, фарбування, підготовка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]