20:46
Як правильно прокласти проводи та кабелі при ремонті

  Досить часто виходить так, що дорогі дизайнери та працівники, які роблять в наших квартирах євроремонт, взагалі не враховують перспективу використання в даних квартирах наявності передових технологій, апаратури, комунікацій, в тому числі й Інтернету, акустичних систем, і навіть простого пилососа.

Звичайно, прикро, коли людина купує далеко не дешеву квартиру, робить досить таки дорогий ремонт, а надалі, їй доводиться додатково проводити дроти під апаратуру відкритим способом або руйнувати стіни під приховану проводку.

Прокладка проводів для Інтернету

В даний час в більшості будинків, для проведення Інтернету в квартиру досить простягнути всього один кабель зі сходової площадки. Але і для цього кабелю вам доведеться робити отвір в стіні. Після того, як провід для Інтернету заведений в квартиру, господар квартири стає перед вибором. Як далі прокладати Інтернет по самій квартирі, робити його дротовим або бездротовим. Знову ж таки, якщо мова йде про перспективу можливостей ремонту, то доцільніше зробити і той і інший варіант підключення.

Чим гарний провідний інтернет? Вставив провід в комп'ютер - Інтернет є, а витягнув - і його немає. Все дуже просто і зрозуміло, особливо для людей, які з технікою на Ви. При роботі з провідним Інтернетом, затримки мінімальні, ви не залежите від проходження сигналу, екранізації предметів і домашньої техніки.

При підключенні бездротового Інтернету також є дуже великі плюси. При наявності в квартирі Wi-Fi-зони, ви з легкістю в будь-якій точці будинку або кімнати зможете вийти в Інтернет з ноутбука, телефону, підключити інтернет-телебачення і зробити багато інших примочок, яких з кожним днем буде все більше і більше.

Тепер розберемося більш конкретно. Отже, ви завели провід для Інтернету зі сходової площадки і що далі? А далі, вирішуйте, що ви хочете і які у вас для цього умови. Зазвичай в квартирах (звичайно якщо вони не величезні), до даного проводу підключають маршрутизатор (роутер), який знаходиться безпосередньо в передпокої, десь біля розетки. У великих квартирах і будинках роутер ставлять де-небудь посередині. Для роутера робиться спеціальна виїмка в стіні, яка закривається декоративним люком або він вішається прямо на стіну в непомітному місці. Місце кріплення маршрутизатора має бути обов'язково забезпечене розеткою, інакше він працювати не буде.

Після підключення та монтажу роутера не полінуйтеся прокласти від нього дроти (вита пара UTP 5) в усі кімнати, де можливо (в майбутньому теж) використання комп'ютерів. Також не забудьте місця в квартирі, де запланований або може бути запланований Інтернет, крім прокладки проводу, потрібно забезпечити розеткою, а краще двома.

Прокладка кабелів для телевізора

Мову тут ми будемо вести про перспективне цифрове IP-телебачення. Зазвичай, провайдери, які пропонують послуги Інтернету, пропонують і послуги цифрового телебачення. Тому за наявності такої можливості (можливість може з'явитися пізніше), доцільніше провести такий же провід, як для Інтернету, від маршрутизатора до місця, де буде розташовуватися телевізор (їх може бути декілька). Дані місця також мають бути забезпечені проведеними розетками.

Звичайно, ж дивитися фільми по телевізору або через різні проектори, набагато приємніше з тямущою акустичною розстановкою джерел звуку. Може бути, що не зараз, а пізніше, ви зберетеся розвести акустику по всій квартирі. Постарайтеся на стадії ремонту, тим більше, що ви його робите своїми руками, спланувати місця знаходження акустики та інших технічних пристроїв в кімнаті і квартирі. Підведіть до цих місць проводку вже зараз і вам не доведеться псувати ремонт в майбутньому.

Ну, і, наостанок, такий до болю відомий побутовий прилад, як пилосос, не залишайте його без уваги. На стадії ремонту або будівництва, постарайтеся зробити кілька додаткових розеток у кожній кімнаті, для цієї диво техніки. Ми рекомендуємо робити їх під вимикачами, на висоті 30 см від підлоги. Виходить дуже зручно і малопомітно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1858 | Додав: admin | Теги: кабелі при ремонті, прокласти проводи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]