20:04
Як прибрати щілини у дверях

щілина двері Двері - це найчастіше використовувані деталі квартири або будинку. Звичайно, вони найшвидше і зношуються. Та ще й залежно від матеріалу час бере своє. Пластик або метал найменше схильні до старіння або корозії. Але не в кожній квартирі є нові пластикові чи залізні двері. Якщо двері фільончасті, то згодом вони мають властивість розсихатися. Адже дерево – матеріал, схильний до висихання. І тут обов'язково з'являться щілини. Але не варто панікувати та бігти до магазину.

Виправити становище можна просто, не витрачаючи багато часу, праці та грошей.

Матеріали

Отже, що ж вам потрібно для того, щоб упорядкувати двері? У цьому випадку знадобляться:

  • півтора кілограма тирси;
  • літр клею;
  • шпатель;
  • штукатурка;
  • рейки.

Інструкція

Для початку приготуйте непотрібну у господарстві металеву ємність. Після виконання робіт її доведеться викинути. Вилийте в неї клей та поставте на газову або електричну плиту. Нагрійте клей градусів до 65-80-ти. Субстанція має стати гарячою.

Тирсу потрібно засипати в клей і ретельно перемішати до в'язкої і щільної консистенції. Для цього можна скористатися якоюсь не потрібною паличкою.

Тепер, головне, не гаяти час. Поки "варево" гаряче, потрібно швидко зашпаклювати всі щілини.

Наступний етап – беремо наждачний папір і затираємо шпаклівку. Звичайно, перед цим вона повинна повністю висохнути.

Цей спосіб підійде для невеликих щілин. Якщо ж вони більше половини сантиметра, заробіть їх рейками, посадивши останні на клей. Зайву субстанцію, що виступила з-під рейки, можна витерти сухою ганчіркою, щоб не залишалося засохлих потоків.

щілина двері

Додатково можна обробити всі двері лаком чи фарбою. Причому зробити це краще двічі. У такому випадку предмет вашого ремонту матиме вигляд майже як з магазину.

Ще одна порада з приводу лаку

Додаткову естетику фільончастим дверям можна надати, якщо в паркетний або меблевий лак (дивлячись який у вас є) додати художню фарбу, що продається в тюбиках. До того ж, це ще й приховає дефекти кольору або фарбування дверей.

Додавати фарбу в лак потрібно в малих кількостях, щойно з'явиться тональність. Покривши двері кількома шарами такої суміші, ви ще й підвищите міцність покриття, а відповідно, і тривалість служби такого важливого предмета.

Таким чином, старі двері, які багато бачили, можна знову зробити, як нові, без великих вкладень.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 313 | Додав: admin | Теги: двері, щілина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]