21:37
Як самому реставрувати старі дерев'яні стільці

реставрація дерев'яні стільці Щоб оновити стільці для будинку, вам знадобиться верстак або стіл. Щоб уникнути отруєння синтетичними лаками та розчинниками, рекомендується надягати респіратор. Реставрація старих стільців починається з розбирання виробу. Шканти, які прикривають капелюшки шурупів, витягують або стамескою, або висвердлюванням. Шуруп, що скріплює стілець, спочатку теж трохи висвердлюють, а потім витягують за допомогою плоскогубців.

Розбирати стільці для дому найкраще із задніх ніжок та спинки. З розібраних деталей необхідно видалити старий лак і морилку. Скориставшись шматком скла або циклі, потрібно дбайливо зіскаблювати нашарування лаку, направляючи інструмент в один бік до отримання однорідності. Як варіант можна застосувати спеціальний розчинник для лаку. Але в цьому випадку слід врахувати, що морилка, яка в'їлася в дерево, залишиться на місці і доведеться знімати її механічно.

Далі реставрація старих дерев'яних стільців потребує обробки поверхні наждачним папером. Починати шліфування слід зі шкірки зернистістю NN 80 і 100. За наявності електричної шліфувальної машинки весь процес значно спрощується. Якщо в стільці були виявлені дефекти деревини, їх заповнюють за допомогою дерев'яних вставок.

реставрація дерев'яні стільці

Після шліфування поверхню можна починати тонувати. За допомогою морилки стільці для будинку можуть бути затоновані під горіх, дуб, червоне дерево, бук і т.д. Після того, як тонована поверхня просохла, покривають виріб лаком. Якщо річ виготовлена з бука, скористайтесь поліуретановим лаком, який не боїться вологи та сохне досить швидко.

Добре просохлу лаковану поверхню слід відшліфувати дрібною шкіркою N180. А, що утворилися від цього, білі плями потрібно прибрати наступним розчином: в 200 мл морилки додають 1 столову ложку нашатирного спирту.

Після обробки морилкою наноситься 5-6 шарів лаку. Кожен новий шар слід накладати лише після висихання попереднього. Завершується реставрація стільців поліруванням та збиранням виробу, що проводиться у зворотному порядку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 318 | Додав: admin | Теги: дерев'яні, стільці, Реставрація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]