12:30
Як самостійно зробити ремонт дитячої кімнати для дівчинки-підлітка

У вас є дитина? Дівчинка? Ви вже зіткнулися з питанням, як зробити ремонт дитячої кімнати для дівчинки своїми руками. Взагалі то, це не так вже й складно, просто необхідно дотримуватися деяких правил і робота не завдасть вам особливого клопоту.

Дизайн-проект дитячої

Перед тим, як ви візьмете в руки перфоратор, подбайте про створення дизайн-проекту. Ремонтувати дитячу для дівчинки без проекту - просто викинути гроші на вітер. Перед початком робіт ви повинні чітко представляти всю фінальну картину. До речі, для її створення необхідно бути в душі трохи дизайнером і познайомиться хоча б з азами інтер'єрної майстерності.

Зонування простору

Будь-яка дитяча кімната має умовно ділитися як мінімум на дві зони. Це територія відпочинку та ігровий простір. До речі, ремонт кімнати для дівчинки-підлітка повинен включати ще й планування робочого місця, де дитина змогла б плідно вчитися.

Насправді - зонування приміщення важливе. Так, в ігровому куточку обов'язково має бути присутнім червоний колір, який "запалює", тоді як спальна зона дівчини майже ніколи не обходитися без романтичних рожевих і голубеньких тонів.

Інтер'єр дитячої кімнати

Всі відтінки зеленого допомагають зосередитися і заспокоюють нервову систему, а тому особливо корисні будуть для позначення робочого місця.

Важливо: вибирати колірне рішення дитячої без огляду на побажання дитини – найпоширеніша помилка доморощеного дизайнера.

Пилозбірники

Створюючи дизайн-проект, утримуємось від створення всіляких пилозбірників – важкодоступних місць, де поступово накопичуватиметься бруд. Особливо це стосується ніш та сходів багаторівневих стель. Пил є причиною багатьох хронічних захворювань, тому його наявність у дитячій неприпустима.

Малюнки та фігури

На відміну від самостійного ремонту кухні, тут варто також брати до уваги, що дівчатка ростуть швидко. Ті фігури і малюнки, які ви використовуєте в інтер'єрі, сьогодні можуть стати зовсім неактуальними вже завтра, а капітальний ремонт, погодьтеся, щороку не роблять. Тому бажано утриматися від будь-яких прив'язок до віку дитини та її тимчасових уподобань, висуваючи на перший план завжди популярні абстракції. Ігнорування цього правила може призвести до закомплексованості малюка, її зайвої дратівливості, що ляже важким відбитком на все життя.

Дитяча кімната для дівчинки

Орієнтація кімнати щодо сторін світла

Як не дивно це звучить, але відремонтувати дитячу кімнату для дівчинки без урахування її розташування щодо сторін світла практично неможливо. Так, приміщення, що виходить вікнами на південь, доведеться "охолоджувати" морозними синіми і блакитними тонами, тоді як північні дитячі підігрівати теплими фарбами, що містять червоний колір.

Будівельний матеріал та оздоблення кімнати

Дизайн-проект - це, звичайно, добре, але, виконуючи ремонт дитячої кімнати для дівчинки, необхідно пильну увагу приділити і оздоблювальним матеріалам. Останні повинні мати такі необхідні характеристики:

Зносостійкість

Дитяча – це завжди гра, завжди шум та рух. У таких умовах обробка піддається підвищеним експлуатаційним навантаженням і це обов'язково має бути враховано.

Екологічна безпека

Застосовувати в кімнаті вашої доньки матеріали, які мають сумнівну екологічну репутацію, заборонено! До таких продуктів можна віднести не сертифіковані китайські натяжні стелі, вироби з пінополістиролу, ДСП, ПВХ і навіть найпопулярніший сьогодні МДФ. Прагніть зробити кімнату вашої дитини лише з натуральних екологічно чистих матеріалів.

Травмобезпека

Неважливо, чи плануєте ви ремонт дитячої кімнати для дівчинки у старому домі чи у новобудові завжди потрібно прагнути мінімізувати можливість дитячого травматизму. Це означає мінімум гострих кутів і твердих, "кам'яних" покриттів, ніяких елементів, що різко виступають, категоричне ні слизьким ділянкам підлоги. Наслідки отриманої у дитинстві травми можуть проявляти себе протягом усього життя.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 333 | Додав: abel | Теги: Дитяча | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]