17:05
Як вибрати ламінат для підлоги


Сьогодні ламінат є найкрасивішим і популярним підлоговим покриттям, яке досить легко встановлюється і до того ж він дуже схожий на настил натуральної деревини, керамічної плитки або каменю. Це недорогий і досить естетичний матеріал, з дуже низьким рівнем обслуговування.

Але перш ніж зробити свій вибір є ряд правил, які бажано знати, коли мова заходить про покупку ламінату.

Отож, як вибрати ламінат для підлоги.

Щоб зрозуміти, як вибрати ламінат для підлоги, потрібно отримати хоча б трохи уявлення про те, що він із себе представляє.

Плита ламінату складається з декількох шарів, який кожен з них виконує свою певну функцію. На міцну основу плити ламіната з натурального дерева наноситься спеціальний декоративний шар, який імітує малюнок. Після чого прозорою смолою наноситься шар, який захищає від зовнішнього середовища.

А зворотний бік плити, що буде прилягати до підлоги, також обов'язково захищається - водостійким полімером. Але пам'ятайте що, в залежності від передбачуваної сфери застосування структура ламінату може трохи змінюватися. Вирішуючи, що краще вибрати - ламінат або лінолеум, плитку або паркет, рекомендується звернути увагу саме на користувацькі характеристики.

Ламінат в порівнянні з паркетом вважається більш міцним. Таке покриття відмінно виглядає так до того ж в залежності від власних уподобань може кожен вибрати для себе відповідний малюнок.

Також у нього розрізняється текстура верхнього шару покриття, вона буває гладка або шорстка, наприклад, що імітує камінь (штучний камінь в інтер'єрі). Але якщо до всього перерахованого вище додати його доступну вартість і простоту укладання ламінату, то все відразу стає зрозуміло через що, він такий популярний.

Вирішуючи питання як обрати ламінат для підлоги потрібно заздалегідь визначитися, яке навантаження повинне витримувати готове покриття. Так як головний показник, на який слід звернути свою увагу при підборі це так званий клас ламінату.

Клас ламінату - це спеціальна кількісна характеристика, що виражає його міцність. Тому чим вище буде клас, тим довше прослужить дане покриття без втрати зовнішнього вигляду та інших властивостей.

Ламінат існує двох категорій це побутової та комерційної. Побутовий ламінат підходить для житлових приміщеннь. А комерційний ламінат в основному призначений для настилу в комерційних приміщеннях, де завжди є великий потік людей. Так як він здатний витримувати великі навантаження.

Практично всі виробники термін служби побутового ламінату визначають так 21, 22 або 23 клас, який прослужить від 2 до 6 років. А класи 31, 32 або 33 відносяться до комерційного ламінату, і прослужить вони довше - до 10 років. Але високий клас ламінату означає не тільки його міцність, а й вартість, яка набагато вища, ніж у ламінату більш низького класу.

Найдешевший варіант такого покриття - це побутовий ламінат 21 класу. Його часто застосовують для укладання в приміщеннях, де мінімальне навантаження на підлогу, наприклад, в спальнях. Однак фахівці рекомендують купувати 22 або 23 клас. Відповідно це буде коштувати трохи дорожче, але додаткові витрати цілком виправдані будуть, так як по міцності ці класи досить сильно відрізняються від 21.

Сьогодні поки найміцніший з усіх видів - це ламінат 33 класу. Саме він завжди використовується в приміщеннях, де повинне бути велике навантаження на підлогу - в спортивних спорудах, у виробничих приміщеннях і залах торговельних центрів.

Вирішуючи, як вибрати ламінат для підлоги, рекомендується вивчити всю інформацію від виробника даного продукту. І завжди враховуйте величину майбутнього навантаження на підлогу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 4382 | Додав: admin | Теги: ламінат, Підлога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]