16:43
Як вибрати радіатори опалення


Російські секційні алюмінієві радіатори почали використовуватися в Європі ще в першій половині ХХ століття. Але до нас "прийшли" близько 15 років тому. Вони розрізняються за способом виготовлення і розміром (міжосьовою відстанню і шириною секції) і можуть бути литими або складаються з двох половин з'єднаних між собою.

Так які радіатори під час капітального ремонту квартири краще вибрати? Нинішні Європейські виробники роблять ставку на литі секції, вони якісні (витримують більший тиск в системі, виключається протікання), їх менш якісні "конкуренти" набагато дешевші і проводяться Китаєм. Хоча Росія ані скільки не відстає від Європи і в останні роки спостерігався значний ріст ринку пропіленових труб і труб профільних сталевих. Так само алюмінієві радіатори відрізняються і розміром. Міжосьова відстань від 350мм (для приміщень з низькими підвіконнями) і до 2000 мм (для супермаркетів, торгових центрів, промислових об'єктів).

Російські алюмінієві радіатори продаються, як правило, по десять секцій, але можуть комплектуватися як завгодно залежно від побажань покупця та специфіки приміщень, де будуть експлуатуватися. З'єднуються з системою різьбленням G1, кріпленнями, заглушками і перехідниками необхідними для підключення до системи не комплектується. Все необхідне підбирається індивідуально залежно від проектних рішень.

Російські радіатори з алюмінієвого сплаву не рекомендують використовувати в системах центрального повітряного опалення.

Справа в тому, що алюміній вступає в реакцію з хімічними елементами, що знаходяться у воді надходить з котлів. Крім того, не всі з них здатні експлуатуватися при тиску в 16 атмосфер.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2264 | Додав: admin | Теги: радіатори опалення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]