17:07
Як вибрати шафу-купе в інтер'єрі

Більшість людей, здійснюючи сьогодні ремонт в квартирі, заслужено віддають свою перевагу установці шаф-купе, які відрізняються своєю практичністю і багатофункціональністю.

Адже шафа-купе в інтер'єрі значно дозволяє заощадити простір кімнати за рахунок використання складних або розсувних дверей, а також вона може мати практично будь-яку форму і завдяки багатому вибору дизайнерських рішень, шафа-купе підійде до будь-якого інтер'єру.

Тому досить часто люди задаються питанням, як вибрати шафу-купе і при цьому врахувати всі її плюси та мінуси.

При виборі шафи-купе варто звернути увагу на деякі важливі моменти. По-перше, потрібно визначитися з типом даних меблів це корпусна шафа або вбудована. Як правило, вбудовані шафи-купе в інтер'єрі встановлюються в кутку або в нішах, а їх задня і бічні стінки не видно або просто відсутні. У свою чергу, корпусна шафа буде мати всі стінки.

Також вирішуючи питання як вибрати шафу-купе потрібно вирішити, яку ви хочете придбати шафу готову або зроблену на замовлення. Наприклад, при покупці готової шафи ви заощадите час, який повинен піти на його виготовлення, а на замовлення вам не доведеться думати, чи впишеться він в інтер'єр квартири або чи підійде він за розмірами.

По-друге, необхідно точно розрахувати розміри даної шафи, особливо його глибину. Взагалі не рекомендується робити досить глибокі шафи, так як ними не дуже зручно користуватися. Сама оптимальною глибиною вважається - 70см, а глибина розташованих полиць буде приблизно близько 50см.

По-третє, варто вирішити, що саме ви збираєтеся зберігати в цій шафі, а потім вибрати для себе найоптимальніший варіант розміщення ящиків, корзин і полиць. Але пам'ятайте що чим більше полиць, тим менше буде висота кожної з них, тому потрібно бути акуратним і постаратися не переборщити.

Четверте, слід поставитися дуже уважно до вибору матеріалів, з яких будуть виготовлені двері, полки і корпус, якщо шафа-купе не вбудована, а також до профілю шафи-купе і системи ковзання.

Наприклад, корпусна шафа-купе в інтер'єрі коштує дорожче, ніж вбудована і буде займати більше місця. Але зате вона є окремим предметом повноцінних меблів, що дозволяє переміщати його в потрібне вам місце або просто перевозити при необхідності.

Тому корпус для таких шаф-купе виготовляють з ДСП, ДВП і МДФ. Всі ці матеріали дуже міцні і мають величезний вибір кольорів. Найпоширеніший та до того ж дешевший варіант є шафа-купе з корпусом і стандартними полицями з ДСП.

Якщо ви вже визначилися з вибором матеріалу для виготовлення шафи-купе в інтер'єрі, то можна перейти до питання як вибрати шафу-купе з хорошими дверима. Так ось двері для шаф-купе виготовляються з матеріалів різної вартості: пластика, ротанга, ДСП, скла, дзеркала, металу і багатьох інших матеріалів. Звичайно, вибір матеріалу безпосередньо залежить від вашого інтер'єру і його призначення.

Наприклад, двері з дзеркала допоможуть візуально збільшити приміщення, металеві та пластикові підійдуть для вбиральні, а для шаф з книгами відмінно підійдуть скляні. Також не забуваєте, що матеріал для дверей буде впливати на вибір системи ковзання і вартість шафи.

І останнє на що обов'язково потрібно звернути свою увагу при питанні як вибрати шафу-купе це система ковзання і профіль. Так як від цього і буде залежати довговічність роботи вашої шафи.

Система ковзання в таких шафах являє собою спеціальну раму (профіль) двері з невеликими роликами і направляючими, по яких рухаються самі двері. В основному профілі для дверей виготовляють з алюмінію або сталі. Але найпоширенішим вважається алюмінієвий, так як він більш довговічний, менше схильний до деформації і стійкий до вологості та корозії, але й коштує дорожче. А шафа-купе зі сталевими профілями коштуватиме трохи дешевше, але термін його служби буде менше.

Також існує два види систем ковзання це підвісна і опорна. Підвісна конструкція це коли двері кріпляться зверху, тобто висять на роликах і котяться по верхній рейці. Такі підвісні системи найчастіше виходять з ладу, тому вони мають якесь обмеження у виборі дверей - для них кращим варіантом будуть легкі пластикові двері або ДСП.

А ось опорна конструкція це коли двері котяться по нижній рейці і зверху додатково кріпиться пластиковими роликами, які не дають їй випасти. Навантаження в такій системі йде більше на підлогу, а не на ролики, в результаті чого збільшується термін служби шафи. Тому ці системи є найпопулярнішими у покупців.

Головне правило не варто економити на розсувній системі і якості матеріалу при виборі шафи-купе в інтер'єрі. Інакше шафа постійно буде ламатися і прослужить недовго.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 4683 | Додав: admin | Теги: інтер'єр, шафа купе | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]