11:29
Як зробити ремонт кухні своїми руками: поради

ремонт кухня дизайн Кухня, мабуть, це улюблене місце для великої кількості людей. Адже тут не лише готують їжу та їдять, адже саме тут відбуваються найдушевші, і відверті розмови, і саме тому хочеться, щоб кухня відповідала всім нашим вимогам. А вимоги прості — затишок, функціональність і, звичайно, естетичність. Для кухні особливо важливі розташування основних зон, їхня доступність і функціональність, не менш важливий колір стін самої кухні, освітлення на ній, і облицювання робочої зони. Саме про ці важливі моменти ми хочемо поговорити в нашій статті.

Для створення атмосфери спокою та затишку дуже важливо грамотно підійти до вибору кольорової гами кухні, маються на увазі стіни. Бажано, щоб це були спокійні, не яскраві кольори. Можливо, використовувати рожевий, бежевого відтінки, приглушений персиковий, світлі кавові тони. Добре, якщо це буде тепла гама, для розведення кольору можна використовувати і додаткові кольори, наприклад, рожевий дуже добре виглядатиме разом із сірим. Такі поєднання сприяють неквапливій їжі і спокійній бесіді. А ось, бірюзовий та помаранчевий, сприятимуть більшому та швидкому поглинанню їжі. Якщо ви завжди прагнете схуднути, то вам потрібно використовувати блакитний колір, він допомагає швидше відчути стан ситості. Тепер ви точно розумієте, як важливо правильно пофарбувати стіни на кухні.

ремонт кухня дизайн

Наступний важливий крок для створення гарної атмосфери на кухні - це правильне розміщення електроприладів. Згадайте, як це було раніше. Посередині висіла велика стельова люстра, на цьому переважно все освітлення і закінчувалося, погодьтеся, що це не дуже зручно для господині, тому що саме її робочі зони були далеко розташовані від джерел світла. На зміну старим поняттям про освітлення, приходять нові.

На кухнях, особливо великих, вже не використовується центральне освітлення, його в основному розташовують безпосередньо над обідньою зоною. А ось усі робочі зони — стіл, мийка та плита, як правило, освітлюються за рахунок локальних, точкових джерел, розташованих на стелі, або на козирку кухонних шаф. Звичайно, розташування джерел світла - це тільки ваша зручність і функціональність, найголовніше, це щоб було хороше підсвічування всіх робочих поверхонь.

І останнє у ремонті, на що потрібно приділити особливу увагу - це облицювання стін у робочій зоні, яке ще прийнято називати фартухом. Саме цей фартух відчуває постійне навантаження та небажаний вплив: вода, жир, висока температура. Тому це місце має бути облицьоване стійким, міцним та практичним матеріалом. Матеріал, який відповідає всім цим вимогам, вже давно визнаний і всіма майстрами, і всіма господинями - це керамічна плитка. Незважаючи на її величезну популярність, на місці фартуха ще використовують ламіновану плитку та декоративну штукатурку під лаком, але ось у цих матеріалів, термін служби набагато менший, в порівнянні з керамічною плиткою.

Ось такі поради щодо ремонту кухні, з погляду функціональності, дають нам фахівці.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 288 | Додав: admin | Теги: кухня, ремонт, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]