22:07
Які шпалери вибрати для вітальні


Зал або вітальня є головним місцем в квартирі і найбільшою кімнатою, тому актуальним питанням є, які шпалери вибрати для залу, якому слід приділити особливу увагу. Одним з важливих чинників є кількість доступного світла в цю кімнату, а так само сонячна це сторона чи ні.

Що стосується самих шпалер, то при виборі матеріалу для обробки стін у квартирі обов'язково потрібно враховувати стиль інтер'єру вашої вітальні. Унікальний ефект витонченості і благородства можуть створити, якщо вибрати тканинні шпалери з золотистим розписом або з натуральної шкіри.

Створити атмосферу розкішної старовини допоможуть популярні шпалери, з гобелена які вельми популярні на сьогоднішній день.

Також можна вибрати, популярні металеві шпалери з фольги з великим малюнком, нанесеним спеціальними матовими фарбами, які нададуть стінам вигляд незвичайного сусального золота. Такі шпалери вважаються довговічними, вони не коли не потьмяніють, а завдяки незвичайній грі світла, візуально розширюють простір.

Також можна вибрати для залу шпалери з шовкографією, які цікаво переливаються на світлі.

Ще відмінно виглядатимуть бамбукові шпалери під фарбування, які більш екологічні, ніж вінілові і легко клеяться, а також допоможуть приховати будь-які дефекти стіни. Якщо ви любите експериментувати, то можете звернути увагу на екзотичні варіанти обробки стін: шпалери з натуральних матеріалів, таких як солома, тонкі шари різних порід дерева, льон, степові трави, бамбук і пальмове листя які, оригінально впишуться в будь-який інтер'єр вашої вітальні.

При виборі малюнка для шпалер, не забувайте, що яскравий і чіткий візерунок невеликих розмірів здатний візуально збільшити простір вашої зали. Чим менша кімната, тим світліші повинні бути шпалери бажано з дрібним малюнком. Але якщо ви віддаєте перевагу більш великим візерункам, то їх забарвлення повинне бути більш м'яким.

Дизайнери рекомендують вибирати шпалери для залу яскравих і теплих відтінків: червоний, жовтий, оранжевий. Головне не переборщити, інакше ви створите тривожну і гнітючу обстановку у вітальній кімнаті.

Цікавого дизайнерського рішення можна добитися комбінуванням шпалер з різних кольорів і різних фактур, які гармонійно поєднуються один з одним. Пам'ятайте вирішуючи, які шпалери вибрати для залу, не забудьте про те, що вони повинні поєднуватися з іншими предметами обстановки вашого інтер'єру: меблями, шторами, килимами і жалюзями.

Наприклад, меблі коричневого кольору відмінно гармонує зі світло-коричневими, світло-оранжевими, бежевими і сірими тонами, а білі меблі гарно виглядатимуть на тлі сірих, рожевих і блакитних шпалер.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3427 | Додав: admin | Теги: шпалери, зал, Вітальня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]