17:14
Яким повинен бути ремонт готелю: поради

Питання відносного того, які види ремонтних робіт і в якому обсязі повинні проводитися при капітальному або ж косметичному ремонті, обов'язково виникає перед власником закладу в певний момент. І тут дуже важливо не упустити жоден з безлічі аспектів і нюансів, яких в цьому випадку неймовірно багато. При цьому обов'язково повинні бути враховані також і вимоги, що висуваються санітарно-епідеміологічними службами, пожежною інспекцією щодо характеристик використовуваних оздоблювальних матеріалів. Не можна випустити з уваги і нормативи служб, які відповідають на стан об'єктів нерухомості, коли проводиться капітальний ремонт, і створюються своєрідні перегородки, ніші.

Слід відразу ж розмежувати ремонти за типом - так званий косметичний і більш фундаментальний капітальний. Незалежно від того, замовляють "косметику" стандартні готелі або фешенебельні готелі, принцип залишиться єдиним. В ході ремонтних робіт такого рівня не зачіпаються основні комунікації та магістралі життєзабезпечення, елементи конструкції споруди. У деяких випадках навіть не здійснюється заміна підлогового покриття. Як правило, косметичний ремонт передбачає обклеювання стін шпалерами, створення конструкції підвісних стель, укладання лінолеуму, ламінату, зміну вікон і дверей. У ванних кімнатах можлива заміна сантехніки, якщо це потрібно. Зрозуміло, витрати на ремонт такого типу будуть набагато меншими, ніж на капітальний.

Коли ж виникає необхідність у проведенні капітального ремонту, незалежно від того, будуть це хостели або ж готелі в центрі столиці, обов'язково необхідно зачіпати основні комунікації - елементи системи обігріву (радіатори), компоненти системи водопостачання та каналізації, електрику (проводка, вимикачі, розетки). Для цього буде потрібно залучення фахівців у різних галузях, проте економити на послугах таких майстрів не варто, тому як переробка результатів недобросовісно виконаної роботи обійдеться набагато дорожче в підсумку. При виконанні капітального ремонту можливо не тільки "освіжити" інтер'єр в номері або зовнішній вигляд холу, але і повністю видозмінити простір, зробивши його більш комфортним і приємним для відпочинку. Вкладені кошти в цьому випадку окупаються вже через короткий проміжок часу, тому що постояльці завжди віддадуть перевагу номеру з оригінальним дизайном.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1517 | Додав: abel | Теги: ремонт хостелу, хостели, готель, ремонт, ремонт готелю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]