21:25
Якими бувають камінні топки: що варто знати

Якими бувають камінні топки: що варто знати

камінна топка Вибір стилістики майбутнього каміна - лише частина, хоч і значна, всієї справи щодо організації камінна у себе вдома. Наступним глобально важливим завданням стає вибір топки для каміна, яка максимально задовольняє вашим вимогам. Серед розмаїття конфігурацій чималими перевагами володіють камінні топки закритого типу. Для подібної моделі не характерні значні габарити, якими можуть хвалитися відкриті топки, тому саме їх нерідко обирають навіть для найменших за площею приміщень. Топки максимально прості в установці і обслуговуванні, що істотно зменшує фінансові витрати на монтажні та сервісні заходи. Якщо ж ви на даний момент також шукаєте в Україні якісні каміни за доступною ціною, тоді радимо неодмінно відвідати спеціалізований сайт warmhouse.com.ua.

Якщо наперед відомо, що основним функціоналом топки стане обігрів приміщення - купити камінну топку даного типу буде ідеальним рішенням. Дров'яні топки нерідко називають серцем всього каміна, оскільки ця частина конструкції найфункціональніша, дарує власникові умиротворення і нескінченний душевний спокій, створює затишну, в буквальному і переносному сенсах теплу обстановку будинку. Проте для них варто підбирати лише якісний димохід, який гарантуватиме безпеку вашій оселі.

Тепловіддача таких моделей максимальна, незалежно від облицювання всього каміна. Це ретельно продумане пристрій досягає ККД до вісімдесяти відсотків, нітрохи не втрачаючи при цьому своїх естетичних показників.

Головним плюсом камінів, оснащених топкою закритого типу стала наявність спеціалізованих дверцят, які найчастіше виготовляються з вогнетривкого скла, дозволяючи бажаючим милуватися живим вогнем без побоювання бути травмованими тріскою або вуглиною, яка раптово вилетіла, а також не боячись раптових пожеж. Крім того, комплексне функціонування всієї конфігурації топки для камінів мінімізує ймовірність задимлення будинку.

Чавунні топки для камінів представляють собою симбіоз функціональності і стилю, створений відповідно до вимог сучасних технологій. Від звичайних цегельних аналогів така топка, перш за все, відрізняється тривалістю нагрівання каміна. Цегляна конфігурація починає віддавати тепло виключно після прогріву всієї кладки, тоді як чавун - через чверть години з моменту розпалювання максимум. Витрата палива такої топки також виявляється на висоті, а відмінна пожежна безпека стає ще однією перевагою даного вироби.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1074 | Додав: admin | Теги: камін, топка, димохід | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]