22:15
Яку стелю зробити на кухні, оздоблення стелі на кухні


На кухні ми проводимо досить багато часу, тому хочеться, щоб інтер'єр нашої кухні залишався затишним довгий час.

Але вибір стелі на кухні - завдання не з легких, тому що до нього висувається певна кількість вимог: вона повинна не боятися вологості, перепадів температур, легко митися і відповідати санітарно-гігієнічним вимогам.

Якщо у вас бюджет не великий, то стеля з плит пінополістиролу буде підходящим варіантом. Дане оздоблення стелі не вимагає попередньої підготовки поверхні, а стельова плитка встановлюється швидко і дуже просто. Але вона не гігієнічна й не любить перепадів температури. І до того ж її зовнішній вигляд далекий від ідеалу.

Найактуальнішим варіантом стелі на кухні є фарбування або побілка. Але така стеля займе багато часу, так як вона вимагає рівної й гладкої поверхні, необхідно закласти всі тріщини. Дана робота зажадає попередньої підготовки поверхні: видалити побілку зі стелі, зняти масляну фарбу, вміти правильно шпаклювати стелю і потрібно знати, як правильно білити стелю.

Але якщо немає бажання і часу трудитися над її вирівнюванням, то можна обклеїти стелю на кухні шпалерами. Але пам'ятайте, що шпалери обов'язково повинні володіти водовідштовхувальними властивостями. Така стеля обійдеться дешевше, крім того, вона допоможе позбутися від усіх мікротріщин, які присутні в старих будинках. А при бажанні такі шпалери можна буде легко вимити.

Також підійде сучасний варіант обробки це шпалери під фарбування.

Дуже підходящим варіантом є натяжні стелі. До того ж виробники пропонують безпечний і екологічний матеріал на основі вологостійкого полівінілхлориду.

Завдяки чому такі стелі не деформуються, не вбирають запахи і дуже легко чистяться. Ще вони мають велику різноманітність кольорів і цікаві конструкції, що дозволить вам створити незвичайний дизайн кухні.

Оштукатурена стеля - класичний варіант на всі часи. Але саме такий тип роботи є самим важким і складним. Тут головну роль грає попередня підготовка поверхні до фарбування, адже на такій стелі можуть проявлятися різні вади.

Вирівнювання стелі гіпсокартоном. Більшість людей при відповіді на питання, яку стелю зробити на кухні, віддають перевагу саме підвісним стелям. Також завдяки його хорошим якостям, цей матеріал дуже поважають дизайнери, тому що за допомогою гіпсокартону можна зробити стелю самих різних і цікавих видів: від багаторівневого до вигнутого.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3159 | Додав: admin | Теги: стеля, кухня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]