17:35
Керамограніт: особливості догляду

керамограніт Керамограніт завдяки своїм унікальним властивостям і перевагам, має незаперечну репутацію "вічного" матеріалу. Це завдяки його стійкості до всіляких забрудненням і руйнівного впливу фізичного характеру. Щоб зберегти керамограніт у незмінному вигляді протягом довгих років, йому необхідний відповідний догляд, який не має особливої складності.

Починати доглядати за матеріалом найкраще відразу після укладання. З його поверхні необхідно видалити:

  • залишки клею;
  • цементного розчину;
  • затирання та інших забруднень.

Зробити це потрібно без зволікання, тому що, згодом, розчин засохне, і своїм виглядом істотно псуватиме зовнішній вигляд поверхні керамограніту. До того ж, залишки клею та затирання сприятимуть накопиченню різних забруднень у вигляді пилу, що ускладнить надалі догляд за поверхнею.

керамограніт

Керуючись саме цими міркуваннями, поверхню керамограніту після укладання необхідно обробити слабокислим розчином. Для приготування розчину ми рекомендуємо змішати у скляному або пластиковому посуді 5 частин води та 1 частину соляної кислоти. Розчин, нанесений на поверхню керамограніту, залишають приблизно на півгодини або трохи більше, залежно від ступеня забруднення.

Важливо пам'ятати, що соляна кислота може спричинити опік дихальних шляхів, тому всі роботи з нею необхідно проводити у захисній масці. На наступному етапі, бруд разом із залишками кислотного розчину потрібно змити за допомогою води та жорсткої щітки, та ще раз промити поверхню чистою водою.

Якщо поверхня керамограніту покрита полірувальним шаром, її очищення необхідно проводити за допомогою спеціальних розчинів з водовідштовхувальними властивостями, які легко придбати в спеціалізованих магазинах.

Обробка даними речовинами полягає в нанесенні їх на поліровану поверхню керамограніту та рівномірному їх розподілі за допомогою м'якого та чистого ганчір'я. Пори, розташовані у верхньому шарі полірування, будуть заповнені, і поверхня буде захищена від подальшої дії вологи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 366 | Додав: admin | Теги: керамограніт, догляд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]