18:10
Клей для плитки: як правильно вибрати

клей плитка Вибір клею для плитки дуже важливий, адже від нього залежить міцність фіксації матеріалу на поверхні, а також довговічність ремонту. Необхідно закріпити поверхні, зроблені з різних матеріалів (пінопласт з бетоном і штукатуркою). Тому вибір клею для плитки варто зупиняти на більш універсальному варіанті. Розглянемо детальніше такий вибір.

Можливі варіанти та їхнє застосування

Ви можете звернутися до найближчого магазину відповідної спрямованості та вибрати універсальний клейовий склад. Крім цього, можна скористатися так званими рідкими цвяхами. Даний матеріал дозволяє клеїти плитку на стелю із серйозними нерівностями. Це пов'язано з тим, що рідкі цвяхи дуже щільні за складом, а тому можуть наноситися досить товстою кулею.

Але при покупці рідких цвяхів слід звернути увагу на її склад. Деякі компоненти здатні роз'їдати пінопласт. Якщо ви клеїте тонку полістирольну плитку, вибирайте рідкі цвяхи білого кольору. Немає неприємних запахів від полівінілацетатного клею (ПВА та його аналоги), але цей матеріал досить рідкий і сохне дуже довго.

клей плитка

Можна клеїти плитку на шпаклівку на основі акрилу. Дана речовина здатна "причепитися" до будь-якої поверхні, вона не просвічуватиметься. До того ж таке шпаклювання може використовуватися для замазування швів.

Якщо ви використовуєте універсальний клей, варто після кріплення плитки на стелі її зняти. Зачекайте хвилину і знову приклейте плитку. Така маніпуляція потрібна для того, що клейовий склад досить підсох і загуснув.

Штукатурка та побілка не повинна залишатися на стелі перед обклеюванням. Якщо не хочете її знімати, нанесіть ґрунтовку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 279 | Додав: admin | Теги: Клей, плитка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]