17:32
Клеїмо шпалери правильно

Шпалери є одним з найбільш зручних і популярних матеріалів для декорування стін. Основним їх плюсом є той факт, що надати затишок своєму гніздечку можна за сущі копійки і до того ж своїми силами.

Не дивлячись на те, що клейка шпалер є досить нехитрим заняттям, але і у неї є свої нюанси та особливості. Щоб надати бажану атмосферу ремонтованому приміщенню необхідно провести низку підготовчих робіт. Існують два основні методи наклейки шпалер: один на одного і впритул.

Перш за все, необхідно закупити достатню кількість шпалер. Потрібну кількість можна розрахувати виходячи з квадратури стін, але все ж зручніше рахувати рулонами. Ширина шпалер варіюється від 52 см до 1 м. Довжина також може бути різною, але зазвичай вона становить 10 м, рідше 12 метрів. Шпалери можна підігнати, але необхідно враховувати крок малюнка.

Перед виклеєнням шпалер в першу чергу необхідно підготувати поверхню, на яку збираєтеся їх клеїти. Стіни повинні бути гладкими і без плям. Це необхідно для того, щоб на світлих і тонких шпалерах ці дефекти не просвічували. Також, стіни повинні бути заздалегідь проґрунтовані. Після ґрунтовки стін потрібно почекати до повного їх висихання.

Тепер можна приступати до нарізування заздалегідь виміряних смуг. Але й тут є невеликий нюанс, при нарізанні смуг необхідно робити невеликий зазор і знизу, і зверху, який після наклейки шпалер необхідно буде зрізати.

В даний час на ринку представлена величезна кількість клею для шпалер. Для отримання якісного клейкого матеріалу, необхідно просто дотримуватися інструкції на упаковці.

Коли заздалегідь нарізані смуги і клей готові можна приступати до наклеювання шпалер. Для початку важливо усвідомити, що починати клеїти шпалери краще від кута найближчого до вікна, а закінчувати - над дверима. Для того щоб наклеїти шпалери рівно, важливо користуватися схилом або рівно прокресленою лінією.

Намазавши шпалери клеєм необхідно дати їм просочитися, склавши їх при цьому як гармошка. Необхідний час просочення зазвичай зазначено на інструкції до шпалер. Після цього можна сміливо приступати до наклейки. Дуже важливо, щоб у приміщенні не було протягу, як під час клеєння, так і протягом одного-двох днів після цього. Інакше шпалери можуть відшаруватися від стін.

Розгладжувати шпалери варто гумовим валиком для того щоб не було бульбашок. Після наклеювання і розгладження першої смуги варто приступити до наступних. Після наклеювання варто шпателем і канцелярським ножем видалити надлишки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1529 | Додав: admin | Теги: клеїмо шпалери правильно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]