17:54
Ламінат: переваги та особливості монтажу

Ламінат на сьогоднішній день, завдяки широкому набору переваг, по праву вважається найбільш популярним підлоговим матеріалом при обробці житлових приміщень.

Основними перевагами такого покриття є екологічна чистота, широкий вибір кольорів, тривалий термін служби, стійкість до механічних пошкоджень, простота укладання та безліч інших. Якщо в процесі укладання будуть дотримані всі правила і норми, а тип покриття буде правильно підібраний під приміщення, то прослужити воно зможе не менше 20 років.

При укладанні першою операцією є правильна підготовка підстави, від якої залежить не тільки зовнішній вигляд, але і тривалість терміну служби. Його необхідно очистити від забруднень і максимально вирівняти. В якості підстави можуть виступати стяжка, лінолеум, дощана підлога, плитка та інші матеріали. Головна вимога - щоб підстава була рівною і міцною.

Далі на підлозі розстеляється спеціальна підкладка, яка не тільки захищає ламінат від вологи, але й істотно підвищує показники по тепло- і звукоізоляції. Найчастіше для неї виступає поліетиленова плівка, яка прикріплюється двостороннім скотчем. Однак можуть бути використані й інші матеріали.

При виборі методу укладання варто врахувати інтенсивність механічних навантажень на підлогу і її розмір. При плаваючому методі планки з'єднуються між собою за допомогою замків, які є на кожній з них, а кріплення до підлоги не використовується.

Між крайніми планками і стіною необхідно забезпечити невеликий компенсаційний зазор на той випадок, якщо планки будуть розширюватися при зміні температури або вологості. При клейовому методі планки додатково скріплюються між собою і з підлогою за допомогою міцного водостійкого клею, утворюючи міцну і монолітну поверхню, стійку до високих механічних навантажень. Якщо в процесі укладання виникла необхідність у різанні планок, то провести її можна за допомогою звичайної пилки.

Для догляду за підлогою необхідно періодично мити вичавленою ганчіркою, якщо був обраний вологостійкий ламінат. Для невологостійкого ламінату можна використовувати тільки пилосос.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2930 | Додав: admin | Теги: ламінат, Переваги, особливості монтажу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]