14:07
Ламіновані двері: переваги установки

ламіновані двері Такий елемент інтер'єрного дизайну, як міжкімнатні двері, стають важливим акцентом загального сприйняття простору. Сучасні моделі викликають певне побоювання на перших етапах. Наприклад, зустрівши у продажу ламіновані двері, потенційні споживачі прагнуть дізнатися, наскільки вони надійні та безпечні.

Типологія, основні поняття, практичні рекомендації

Захисне покриття поверхні обумовлює основні ключові характеристики такого виробу як міжкімнатні двері ламіновані, маючи кілька різновидів залежно від використовуваної сировини та технології виготовлення:

  • бюджетний ламінат (ламінатин) із паперовою основою;
  • меламінова плівка, що представляє собою папір, просочений однойменною смолою;
  • дворомний міцний ламінатин;
  • найдорожча скловолоконна плівка, що використовується для обробки, досить рідко.

Відповідаючи на питання, чим ламінують двері, слід зазначити, що перший варіант покриття вимагає обережності, тому що може отримати пошкодження від механічних впливів, тому ламіновані двері з подібним оздобленням доцільно встановлювати солідній сімейній парі без дітей. Такі модифікації не можна встановлювати у ванних кімнатах через низькі показники вологостійкості.

Двохромний ламінатин і меламінова плівка найбільш підходящі і популярні види декоративного захисного шару, характеристики яких практично схожі, але використання останньої варіації сприяє тому, що двері, які ламінують, отримують більш гладку поверхню в порівнянні з рихлою структурою свого аналога.

Переваги ламінованих дверей

Щодо базової конструкції, то ламіновані двері — це соснові бруси, які становлять каркас з наповненням з легкого стільникового пресованого картону і обшиті з двох сторін МДФ. Це надійна основа для подальшого наклеювання плівки для ламінування.

Завдяки напрочуд гладкій фактурі багатьох видів оздоблювальної плівки з імітацією текстури природних матеріалів, ламіновані двері набувають витонченого благородного вигляду. Трапляються рельєфні модифікації з візуального сприйняття близькі до розкішної шовкографії або ексклюзивного ручного розпису.

Серед переваг плівкового ламінату експерти та власники сучасних дверей відзначають такі актуальні за динамічного життєвого ритму показники:

  • невисока вага;
  • збереження міцності та декору в межах незначних за амплітудою перепадів температур, притаманних житлу;
  • вологостійкість;
  • легкий догляд за допомогою традиційних побутових засобів без абразивних наповнювачів;
  • довговічність покриття, що не вигорає навіть при попаданні променів сонця.

ламіновані двері

Можливості та напрямки використання

Легка вага ламінованих дверей не створить перешкод при користуванні цими конструкціями дітьми та літніми членами сімейства. Також не виникне надмірного навантаження на стіну, що особливо цінно в дерев'яних будівлях. Можливості цифрового друку дозволяють вносити несподівані ефекти, створивши, наприклад, сімейну фотогалерею або виставку досягнень дітей на дверних полотнах. Любителі класичного живопису легко продемонструють копії картин улюблених художників. Нададуть родзинки забарвлення та колорит ламінованим дверям химерні скляні вставки або вітражні композиції.

Доступна цінова планка сприяє можливості без шкоди для сімейного бюджету встановити в житловому просторі оптимально підібрані види дверей, які ламінуються, в єдиному стилі і колірному рішенні для створення завершеності інтер'єрного образу. Вони при дбайливому відношенні та правильному догляді не деформуються і прослужать досить довго.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 348 | Додав: admin | Теги: установка, ламіновані двері | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]