19:01
Медведєв оголосив, скільки потрібно щорічно будувати житла, щоб воно стало доступним

Обсяг будівництва житла в Росії повинен збільшитися до 100 мільйонів квадратних метрів щорічно, щоб воно було доступним, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
За даними Росстату, обсяг введення житла в Росії за 2012 склав 65,2 мільйона квадратних метрів, що на 4,7% перевищує рівень 2011 року.
"Потрібно будувати набагато більше, щоб житло стало доступним. Близько 100 мільйонів квадратних метрів щорічно, при цьому ціна квадратного метра повинна бути знижена", - заявив прем'єр.
За його словами, цього можна добитися за рахунок спрощення адміністративних процедур, будівництва житла економкласу, здешевлення землі, призначеної для будівництва. Крім того, додав він, необхідно розвивати інженерну і комунальну інфраструктуру, передає РИА "Новости".
"Це не тільки шанс вирішити житлові питання Росії, але і тим самим простимулювати темпи економічного зростання в нашій країні", - зауважив прем'єр.
Сьогодні, додав він, робота в цьому напрямку вже розпочалась, хоча це завдання неможливо вирішити одномоментно.
"Прийнята держпрограма забезпечення комфортним і доступним житлом та комунальними послугами громадян Росії, її фінансування на період до 2020 року - близько 2,5 трильйона рублів", - нагадав Медведєв.
Говорячи про комунальні послуги, Медведєв підкреслив, що громадяни мають бути задоволені як їх обсягом, так і вартістю.
"Уряд повинен зосередити зусилля на створенні нормативно-правової бази та контрольно-наглядових механізмів у даній сфері", - сказав він.
Рішення задачі, заявив прем'єр, лежить у площині стимулювання у цій сфері добросовісної конкуренції та поліпшення системи управління багатоквартирними будинками, а також посилення громадського контролю. "Тут відповідальність несуть муніципальні влади", - додав Медведєв.
Він також підкреслив, що громадяни мають бути задоволені як об'ємом, так і вартістю житлових і комунальних послуг.
Податки на нерухомість в 2014 році будуть платитися виходячи з його кадастрової вартості
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що в 2014 році регіони зможуть перейти до оподаткування нерухомого майна, виходячи з кадастрової вартості.
"З 2014 року регіонам буде надано право перейти до оподаткування нерухомого майна, виходячи з кадастрової вартості", - заявив Медведєв. Його цитує "Інтерфакс".
У регіональній політиці, за його словами, необхідно збалансувати розвиток територій та розкрити потенціал кожного регіону. Одним з найважливіших факторів успіху, зауважив прем'єр, є якість роботи управлінських команд.
"І сьогодні у нас є регіони, які забезпечують зростання регіонального продукту більш ніж на 10% щорічно, при цьому не маючи ні нафти, ні газу. Значить, таку роботу можна організувати", - сказав Медведєв.
Глава уряду пообіцяв, що міжбюджетні відносини будуть удосконалюватися, будуть створюватися умови для скорочення боргового навантаження регіональних і місцевих бюджетів, для випереджаючого зростання власних доходних джерел.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1749 | Додав: adminA | Теги: житло, доступне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]