15:10
Нерухомість для бізнесу: оренда або покупка офісу?

Сучасний офіс - це набагато більше, ніж просто робоче приміщення. Це - складова корпоративної культури фірми. Грубо кажучи, зовнішній вигляд і розташування службових приміщень - це барометр успішності компанії і відношення керівництва до своїх підлеглих.

Більшість компаній воліють обійти стороною офісні приміщення, що здаються в оренду, натомість їм більше до душі офісна нерухомість, яку можна придбати. Економічну вигоду важко не помітити: особистий офіс, навіть придбаний з кредитних коштів, додає фінансової "ваги" фірмі; замість щомісячних витрат на орендну плату, кошти інвестуються в нерухомість. Також у власному офісному приміщенні є можливість виконати перепланування, тим самим розширивши робочий простір.

Однак, навіть враховуючи значні плюси власного офісу, варто пам'ятати, що з роками будь-яка успішна компанія збільшує робочий персонал і приходить час, коли питання оренди чи купівлі знову постає перед керівництвом. Але чому ж більшість фірм беруть нові просторі офісні приміщення в оренду? Багато офісних майданчиків у великих містах часто просто викуплені. Часто складаються ситуації, коли компанії недоцільно інвестувати оборотні кошти в надзвичайно дорогі офісні квадратні метри.

Однак орендуючи офіс, варто не забувати і про потреби співробітників. Сучасне офісне приміщення має бути розраховане на розміщення всього штату компанії. Бажана ціна за квадратний метр не повинна перевищувати середньостатистичну ринкову ціну на нерухомість. Важливим чинником є місце розташування офісу. Розглядати варто лише ті варіанти, які розташовані ближче до центру населеного пункту. Розвинена інфраструктура дозволить співробітникам зі зручністю щодня добиратися до робочого місця. Не варто забувати і про парковку, щоб знизити ризик викрадення транспортних засобів робочих компанії.

Розширена система безпеки є найбільш актуальним питанням для офісів на сьогоднішній день. Наявність особливо міцних матеріалів в конструкції вікон, а також відеоспостереження та система сигналізації тільки лише посприяють працездатності співробітників. Обов'язковою умовою є наявність столового приміщення, що значно знизить витрати часу на прийом їжі, а також значно поповнить бюджет підприємства.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1304 | Додав: abel | Теги: офісна нерухомість, купити офіс, купівля офісу, оренда офісу, офіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]