17:33
Освітлення котеджних селищ. як домогтися функціональності та економічності

освітлення Освітлення котеджних селищ повинно вирішувати одразу кілька завдань. По-перше, гарантувати безпеку мешканців. По-друге, створювати комфортну і затишну територію. По-третє, коригувати простір і забезпечувати певний ефект у галузі архітектурної та ландшафтної підсвітки. Крім того, освітлення має бути економічним.

З чого почати?

Щоб реалізувати всі ці задачі в повній мірі, компанії-забудовники все частіше використовують високотехнологічні LED-прилади. Застосування цих освітлювальних пристроїв гарантує ряд переваг. Серед них:

  • антивандальне виконання (LED-світильники не бояться механічних пошкоджень);
  • здатність працювати в будь-яких погодних умовах (якісне світло на ділянці буде і влітку, і взимку);
  • відсутність необхідності обслуговування;
  • екологічність (світлодіоди не містять ртуть).

Багато можна сказати і про ціну. Вона може бути як дуже низькою, так і дуже великою. Справа в тому, що сьогодні світодіоди виробляють багато компаній, які оріентуються на широкий спектр покупців, та шукають найприбутвовішу для себе нішу. Крім того на нас працює і високий рівень конкуренції, який не дає виробникам необгрунтовано задирати вартість продукції.

Широкі можливості вибору та експлуатації

Сучасні компанії-виробники пропонують сьогодні світлодіодні вуличні світильники різних конфігурацій − прожектори, ліхтарі, лампи з цоколем. Термін їх служби складає 10 і більше років у різних, у тому числі й екстремальних умовах. При цьому LED-прилади миттєво запалюються, не реагують на перепади напруги, не спотворюють видимість, в процесі роботи не виділяють інфрачервоного випромінювання, характеризуються пожежобезпечністю.

Зробити освітлення котеджних селищ ще більш економічним допоможуть датчики руху, або прожектори з вбудованим датчиком, як в моделі YATO YT-81860. При цьому параметри їх роботи (інтервал світіння) можна змінювати, підбираючи оптимальний варіант для кожної конкретної зони освітлення. Кількість включень/вимикань не впливає на термін служби світлодіодів.

Завдяки низькому рівню теплопровідності LED-пристрої можна застосовувати навіть під водою. Таким чином, їх доцільно використовувати для підсвічування декоративних ставків і фонтанів. Що стосується установки світлодіодів, їх монтаж відрізняється простотою, не вимагаючи проведення специфічних робіт. Подальша експлуатація також не вимагає проведення специфічних робіт.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1007 | Додав: admin | Теги: котедж, освітлення, економічність, селище | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]