14:34
Оздоблювальні роботи: підготовчі роботи для оштукатурювання поверхонь

оштукатурювання поверхня Штукатурні роботи є досить складними за майстерністю та вимагають гарної компетентності спеціаліста та його професійних навичок. Але не менших знань та умінь вимагають підготовчі роботи. Адже навіть при використанні високоякісного матеріалу та виконанні оштукатурювання поверхонь фахівцем, неякісна підготовка стін або стелі зведе всі старання до нуля. Саме виконання підготовчих робіт професійними штукатурами ми розглянемо.

Підготовчі роботи з оштукатурювання цегляних і бетонних поверхонь включають три основні етапи:

  • очищення стін від різних забруднень (пилу, кіптяви, плям тощо);
  • роботи підвищення рівня зчеплення розчину з поверхнею;
  • усунення нерівностей стін.

Перший етап

Для початку необхідно стіни повністю очистити від розчину, пилу, бруду, а також масляних плям. Це питання дуже важливе, адже за наявності таких забруднень на поверхні штукатурка просто не прилипне.

Кожне очищення від певного непотрібного забруднення має різні способи. Так, поверхню очищають від бруду та розчину за допомогою щітки, яка має сталевий ворс. Промивання стін та стель від пилу проводиться 3% розчином соляної кислоти, після чого вони миються чистою водою.

А ось із олійними плямами трохи складніше. Деякі спеціалісти застосовують жирну глину. Але у зв'язку з тим, що плями жиру від глини можуть поступово проступати, багато штукатурів схиляються до іншого способу. Вони просто вирубують місця, де є масляні плями, після чого ці западини вирівнюють штукатурною сумішшю.

Другий етап

Для покращення зчеплення штукатурки з необхідною поверхнею застосовують насічки. Для створення нерівностей на цеглині застосовують зубило та молоток. Перфоратором роблять западини глибиною по пів сантиметра на бетонних поверхнях. А якщо стіни збудовані з пористої цегли, то найкращим способом підготовки буде "розшивання". Воно полягає у видаленні розчину між цеглою на глибину 0,5-1 см.

Третій етап

Заключний етап включає вертикальне вирівнювання стін, а також усунення всіх нерівностей поверхні. Цей етап може виконуватися одним із трьох методів: нанесенням товстого шару розчину, за допомогою дротяної сітки або вирівнюванням дрібних западин.

Нанесення товстого шару штукатурного розчину має допустимі значення. Його можна використовувати, якщо товщина шару не перевищує 20 мм. Цей метод економніший і швидший. Але при великих нерівностях його застосування неможливо і варто вдаватися до вирівнювання за допомогою дротяної сітки. Воно полягає у закріпленні спеціальної сітки з осередками 10х10 мм вздовж усієї стіни. Після чого вона оштукатурюється – за принципом армування.

оштукатурювання поверхня

Варто зауважити, що для того, щоб не було б корозії сітку обробляють цементним молоком. Якщо є невеликі западини, але відносно рівна поверхня, їх можна закласти штукатурним розчином. Цей спосіб найекономніший.

Єдиним загальним фактором для всіх методів є те, що їх необхідно закінчити не раніше, ніж за три дні до основної роботи з оштукатурювання стін.

Підготовка дерев'яних поверхонь для штукатурки

Підготовка дерев'яних поверхонь, здається на перший погляд простішою, але вона не менш трудомістка. Тут знадобиться встановлення додаткового матеріалу між стіною і штукатуркою. Може застосовуватися один із трьох варіантів: армована сітка, дерев'яна дрань або тростинний мат. Вибір матеріалу для підготовки повинен робити лише фахівець, адже у кожному окремому випадку потрібен свій матеріал.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 380 | Додав: admin | Теги: Поверхня, оштукатурювання, оздоблювальні, роботи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]