14:57
Оздоблювальний матеріал: стельова плитка із ПВХ

стельова плитка пвх При виконанні ремонтних заходів лише деякі власники приділяють достатньо уваги обробці стелі. Але ця поверхня потребує особливо ретельного оформлення, оскільки від неї залежить, наскільки сприятливо сприйматиметься приміщення в цілому. Дешевим, але дуже практичним та ефектним варіантом обробки стелі сьогодні стало застосування стельової плитки.

Що таке стельова плитка

Для обробки стельової поверхні використовується плитка, виготовлена із ПВХ. Зазвичай її просто називають стельовою або клейовою, оскільки такий матеріал закріплюється за допомогою звичайного клею ПВХ або продуктом з аналогічним складом. Стельова плитка із ПВХ дозволяє ефектно оформити приміщення, але при цьому заощадити на проведення оздоблювальних процедур.

Переваги стельової плитки

За допомогою клейової плитки для стелі можна усунути невеликі дефекти, які є на робочій основі. Якщо перепади висот на стелі становлять трохи більше 5 мм на 1 м2, стельову плитку можна використовувати без складної попередньої підготовки. Стельова плитка з ПВХ, оскільки виготовляється з пластику:

  • має високу вологостійкість;
  • легко відмивається;
  • не вицвітає під впливом ультрафіолету.

Серед інших позитивних особливостей матеріалу необхідно відзначити простоту закріплення, довговічність та досить ефектний зовнішній вигляд. Принаймні власник за допомогою стельової плитки може ефектно оформити не лише житлові, а й технічні приміщення.

Недоліки стельової плитки

Той власник, який вирішив використати подібний матеріал для оформлення стелі, повинен брати до уваги і негативні особливості, які є у стельової плитки. Серйозним недоліком матеріалу вважається його низька екологічність. Потрібно враховувати, що стельова плитка із ПВХ погано пропускає повітря. Але за рахунок того, що в обробці є безліч швів, повітрообмін може підтримуватися на достатньому рівні.

стельова плитка пвх

Як кріпиться стельова плитка із ПВХ

На попередньому етапі власник повинен усунути перепади висот на стелі. Після цього робоча поверхня покривається ґрунтом. Слідом можна приступати до закріплення стельової плитки. Для цього використовується проста клейова суміш, яка наноситься на зворотний бік елементів. Якщо власник не влаштовує зовнішній вигляд стельової плитки, після її закріплення він може провести фарбування. Колір стелі буде таким, якого господар більше потребує.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 358 | Додав: admin | Теги: оздоблювальний, плитка, матеріал, стельова, пвх | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]