13:28
Переваги жалюзі: чому їх варто встановити

жалюзі З'явившись якийсь час тому як атрибут офісного інтер'єру, жалюзі поступово перекочували у квартири звичайних (і не зовсім) багатоповерхівок. При цьому вони стали настільки звичними, що оновлюючи дизайн кухні, вітальні або навіть дитячої кімнати, ми розглядаємо можливість встановлення їх нарівні зі звичними нам варіантами текстильних штор. Чим же такі гарні жалюзі і чому так часто вибір здійснюється на їхню користь?

Розглянемо їх переваги на прикладі кухні, як найвибагливішого приміщення в будинку.

Перше. Жалюзі набагато функціональніші за штори. Вони дозволяють точно "дозувати" надходження світла та повітря до приміщення. При цьому "керувати" цими виробами істотно простіше - необхідно лише скористатися регулятором, і об'єкт приймає задане положення. Існують варіанти з дистанційним керуванням, а це дуже зручно (згадайте перші відчуття від пульта для телевізора).

Друге. Усі ми знаємо, що означає "мама вирішила помити штори". Батькові сімейства доводиться озброюватися драбиною, підніматися на запаморочливу висоту і під бадьорі гасла сімейства спускати вниз купу вже далеко не білої тюлі, яка до того ж досить специфічно пахне. Після очисних процедур, все повторюється у зворотному порядку. З жалюзі все зовсім інакше. Їх достатньо:

  • протерти вологою ганчіркою чи щіткою;
  • або лише пропилососити.

Третє. Для любителів здійснювати постійну зміну інтер'єру кухні невеликий термін служби штор проблемою не є, але як бути консерватором або людям, для яких черговий ремонт є свого роду тортурами? Середній термін служби якісних жалюзі становить близько 10 років за відповідного догляду. Подумайте про це.

жалюзі

Четверте. Теплий весняний день, відкриті всі вікна, сім'я, яка зібралася за столом у передчутті запаморочливо пахнучого обіду … і нескінченний потік тюлі, що обплутує голови, що змітає з підвіконня квіткові горщики і потрапить у найближчу тарілку супу. Із жалюзі такої проблеми не виникне. До того ж, вони виготовлені з негорючих матеріалів, тому не поширюватимуть полум'я при пожежі.

П'яте. Стиль приміщення найчастіше передбачає використання саме жалюзі. Уявіть собі хай-тек дизайн кухні "прикрашені" чудовими фіранками "в горошок". Крім того, спеціально для любителів текстилю передбачені тюльові жалюзі. Вони мають вигляд красиво задрапірованих штор, а конструктивно дуже привабливі. Існують також варіанти з дерева (і "під деревину"), у вигляді панно з малюнками, бамбукових полотен та ще безліч видів. Загалом для кожного приміщення існує свій вид жалюзі.

Шосте. Існує безліч варіантів кріплення жалюзі. Їх можна розміщувати між рамами, у віконному отворі, за ним, кріпити до підвісної стелі або вбудовувати в конструкцію вікон.

І останнє. Наважившись обзавестися жалюзі, обов'язково викликайте для вимірів фахівця, адже не секрет, що більшість будівель нашого часу дуже далекі від геометричної досконалості, і тільки "досвідчене око", озброєне спеціальними пристроями, здатне виявити всі вади і грамотно "вписати" жалюзі в інтер'єр.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 305 | Додав: admin | Теги: встановлення, жалюзі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]