16:41
Пластикові вікна: як відрегулювати самостійно

пластикове вікно Напевно, кожен стикався із ситуацією, коли для того, щоб закрити стулку, її необхідно попередньо підняти? Тут і до ворожки не ходи - просіло пластикове вікно. Оскільки діагноз відомий, відразу ж почнемо "лікування". З інструментів нам знадобиться шестигранник, "четвірка".

Для початку трохи піднімемо вільний край перемички, повернувши раму на кілька градусів за годинниковою стрілкою. У торцевій частині поворотно відкидного механізму вікна (на сленгу його ще називають "ножиці") для цього передбачено спеціальний ключ. Вставляємо туди шестигранник і, загвинчуючи різьблення, домагаємося потрібного нам нахилу стулки.

Найчастіше на цьому наші праці і закінчуються, але "Частіше" ще не означає "Завжди"! Трапляється і так, що для того, щоб виставити вікно, потрібно задіяти механізм налагодження нижньої петлі. Якщо ми приберемо з неї ковпачок і придивимося уважніше, то у верхній торцевій частині виявимо знайомий вже регулювальний гвинт. Для очікуваного результату достатньо буде зробити всього пару-трійку витків.

Стійка вдаряється об раму

А тепер подивимося як відрегулювати стулку пластикового вікна, якщо вона вдаряється не у горизонтальний профіль, а у вертикальну стійку. Виявляється, це завдання також вирішується за допомогою шестигранного ключа. На фурнітурі вікна, в місці кріплення петлі до рами знаходимо регулювальний роз'єм, з його допомогою завжди можна подати стулку в ліво-право майже на сантиметр. Зазвичай і 2-3 міліметрів буває цілком достатньо.

Нещільно закривається вікно

Якщо ви втомилися міняти ущільнювач і "ловити" застуду не виходячи з дому, настав час трохи "пошаманити" з притисками пластикового вікна. Знаходяться вони на торцевій грані стулки і мають форму овальних шайб, які розташовані за умовчанням під кутом 45° до горизонту.

пластикове вікно

Збільшуючи цей кут, ми тим самим збільшуємо щільність прилягання стулки, а також знос ущільнювача, так що не перестарайтеся. Важко повірити, але дану настройку вікна можна зробити звичайними пасатижами без будь-якого спеціального інструменту, шайби хоч і туго, але піддаються повороту.

У вікні дує з боку навісів

Але іноді, незважаючи на всі ваші зусилля, все одно пластикове вікно дме - як налаштувати? Насамперед потрібно визначити звідки дує. Можливо, притиск тут зовсім ні до чого, адже піддувати може і з боку петлі. На щастя, сучасна фурнітура забезпечує регулювання притиску і в цій частині вікна, щоправда, замість шестигранника нам знадобиться викрутка з битого маркування Т-10 або Т-15. Якщо ви ще не надягли на петлі ковпачки, то зможете виявити в нижній частині кожного навісу характерний під цей інструмент роз'єм, саме він відповідає за щільність прилягання стулки із цього боку вікна.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 273 | Додав: admin | Теги: пластикове, вікно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]