13:20
Покрівля: дах із ґонти (дранки)

покрівля дах ґонта дранка Ґонт (дранка) - це такий матеріал для покрівель, який за старих часів користувався величезною популярністю. Сьогодні він використовується в основному у вигляді декоративної деталі або при оформленні будов в стилі кантрі.

Але ґонт незаслужено отримав забуття. Якщо роботи з його монтажу проведені правильно, він відрізняється довговічністю і високою міцністю. Такий дах буде виправдано служити близько вісімдесяти років.

Дані характеристики обумовлені тим, що ґонт є екологічно безпечним матеріалом, який добре пропускає повітря. Завдяки цьому аспекту, під такою покрівлею не утворюється конденсат, здатний викликати несприятливі пошкодження конструкції.

Дранку виготовляють із хвойних порід деревини дерев: ялини та сосни. Осину також застосовують у подібних цілях. Дерева для неї повинні правильно відбиратися, за можливості вони не повинні мати сучків і повинні бути прямими.

За наявності величезної кількості гілок дерева стають непридатними для покрівлі, адже від сухості гілки обпадуть. Укладати і нарізати такий матеріал краще навесні або на початку літа. Перш ніж почати розпилювання, дерева ошкурюють за допомогою спеціального інструменту, при цьому стовбури повинні розпилюватися на цурки до 45 сантиметрів у довжину.

Говорячи про переваги даного покрівельного матеріалу, їх можна багато виділити. Таке покриття є чудовим захистом від опадів. Чому такий дах абсолютно не протікає? Уявіть, що пішла злива, і верх почав намокати. Однак, як відомо, дерево вбирає вологу, але не багато. Верхній шар деревини в перші хвилини негоди, розбухає від вологи, через що зазори між трісками зменшуються, і не пропускають усередину будинку рідину.

покрівля дах ґонта дранка

Варто дощу закінчитися, як поверхня відразу починає висихати, зменшуючи через час у розмірах. Тоді щілини відкриваються і забезпечують всій конструкції хорошу вентиляцію.

Така покрівля має й інші переваги. Таке покриття важить мало, воно довговічне та екологічне. Дерево дихає, тому про конденсат відразу можна забути. Окрім іншого, у таких дахів гарний зовнішній вигляд. А це важливо, адже в наш час модний сільський стиль.

Такий дах захищає будівлю від опадів за принципом шишки. Як було зазначено раніше, у сирих умовах її дощечки розширюються, в такий спосіб, блокуючи попадання вологи до приміщення.

Дранка є стійкою до дії агресивних складів. Вона чудово справляється із шумоізоляцією. Дерево добре переносить морози, а для регіонів із суворим кліматом це важливо.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 452 | Додав: admin | Теги: покрівля, дах, ґонта, дранка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]