06:16
Поради щодо вибору керамічної плитки для кухні

плитка кухня Вибираючи покриття для кухні, потрібно враховувати дизайн приміщення, його загальну стилістику і колірне рішення. Після того, як загальний підхід зрозумілий, можна шукати матеріал, що відповідає вибраному стилю та підходить за технічними характеристиками.

Стилі дизайну

Для класичного стилю підійдуть стримані, близькі до натуральних кольорів у світлих тонах. Ідеальним рішенням буде кахель білий, бежевий чи коричневий. Якщо інтер'єр у темних тонах, доречною є імітація натурального темного або червоного дерева, мармуру. Гармонійно виглядає імітація паркету. Для класики важливе поєднання підлоги та оздоблення кухонного гарнітуру за стилем та кольором. Для класики застосовують середні плитки за розмірами.

Стиль модерн не передбачає жодних обмежень. Це можуть бути дуже яскраві кольори монохроматичні та ахроматичні, різні їх поєднання. Для сучасного стилю підійдуть плитки великих розмірів. Головне, щоб дизайн кухні залишався в гармонії із дизайном всього приміщення.

плитка кухня

Кантрі. Сільський стиль дуже підходить для кухні. Він чимось нагадує класику, але в обробці використовують світліші тони. Матеріал для цього стилю підійде дрібніший за розмірами.

Хай-тек і мінімалізм для тих, хто воліє швидкість у всьому. Для нього підійде кахель дуже простий, без декору, найкращим варіантом буде сірий, чорний або білий колір із металевими нотками. Використання глянсової плитки візуально розширить простір і додасть йому додатковий блиск у поєднанні з хромованими деталями меблів. Для цього стилю краще вибрати покриття великих розмірів.

Для середземноморського стилю характерна велика кількість світла, яскраві фарби, близькість моря. У поєднанні зі світлими тонами обробки меблів підійде покриття для підлоги синього або бірюзового кольору, квіткові орнаменти в обробці. Доречний також кахель під дерево чи мармур, але обов'язково світлого відтінку.

При виборі також враховують, що на чорній або білій підлозі будуть видні частинки сміття, пилу та плями рідини, а з матової поверхні плями видаляти важче. Покриття для підлоги також повинно поєднуватися з обробкою стін і меблів і не сильно виділятися на їх тлі.

Порада: якщо ви хочете, щоб кухня була стильною, затишною та комфортною, замовте дизайн цього приміщення у досвідченого дизайнера.

Розміри плиток

Якщо приміщення кухні великої площі, краще використовувати кахель великих розмірів. Найчастіше кухні мають невеликий розмір, тому до підлоги доцільно укладати покриття середніх розмірів з довжиною сторін від 20 до 35 см. Таким матеріалом можна обіграти будь-який інтер'єр, виділити окремі зони, візуально розширити приміщення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 267 | Додав: admin | Теги: плитка, керамічна, кухня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]