13:24
Проводка в дерев'яному будинку: як зробити своїми руками

проводка дерев'яний будинок Люди вже давно звикли до різних благ цивілізації і важко уявити собі житлове приміщення без нормальної подачі електроенергії. Жителям заміських та сільських будинків такі проблеми доводиться вирішувати самотужки. Треба наймати майстрів спеціальної кваліфікації, платити їм за це гроші, терпіти постійну присутність сторонніх.

Але якщо установка проводки виконується власноруч, без залучення ремонтних (інших) організацій, то кожен господар має шанс виконати все найкращим чином, заощадивши при цьому масу грошових коштів і нервів. Хоча завжди варто розуміти, що неправильно укладена і не ізольована і не заземлена проводка в дерев'яному будинку може натворити масу бід, так що до подібних заходів варто відноситися з усією серйозністю, відповідно до поточних вимог безпеки.

Основні моменти проведення у дерев'яному будинку

Залежно від розмірів житлового приміщення, а також допоміжних кімнат – підвал чи льох, мансарда чи горище, варто правильно розрахувати необхідну кількість робочого матеріалу. Причому важливо врахувати той факт, що встановлення проводки має на увазі наявність надійних та безпечних кріпильних елементів, належних захисних труб та інше.

Якщо роботи виробляються з нуля, тобто в будівлі, яка будується або в будинку без наявності старої проводки, то при монтажі прихованої електромережі проблем виникати не повинно, за винятком дрібних неприємностей. Але, якщо раптом стара проводка в дерев'яному будинку все ж таки присутня, то доведеться дотримуватися техніки безпеки. Переважно знайти план будинку із зазначеною системою проводки (якщо така є), щоб уникнути неприємних інцидентів.

До речі, дбаючи про своє майбутнє, варто скласти хоча б приблизне власне креслення з детальною вказівкою місць розташування, скупчення та перетину електричних проводів. Туди ж варто "вписати" схему водо- або газоходу, перестрахування для себе самого та своїх "нащадків".

Варіанти вибору

В даний час можна знайти тільки два способи проведення таких заходів: установка проводки відкритого або закритого типу.

Відкрите проведення в дерев'яному будинку

Деякі люди вважають, що такий метод укладання проводів воліють обирати виключно ліниві та неакуратні люди. Насправді ж бувають ситуації, коли проводка у дерев'яному будинку може бути проведена лише таким способом, через наявність старого активного газопроводу з невідомим місцем розташування, відсутність часу або грошей.

Перевагою такої системи відкритого типу є простота монтажу, можливість легкої заміни або вдосконалення певних відрізків кабелю, мінімальні руйнування стін.

проводка дерев'яний будинок

Звичайно, зовні це виглядає не привабливим чином, але плюси очевидні, та й можливість задекорувати пожежобезпечними елементами дроту залишається за господарем будинку.

Прихована проводка у дерев'яному будинку

При організації такого типу проведення доведеться чимало попрацювати і попітніти. Зате зовні все буде набагато красивішим і акуратнішим виглядати. Тут важливо придбати спеціальний інструмент, а також ретельно, акуратно розчищати місця майбутньої установки кабелів.

Насамкінець важливо зазначити, що дроти, як і їх сполучні пучки-розподільники повинні бути поміщені в спеціальні захисні гофровані шланги, а також обов'язково має бути зроблено правильне заземлення – будинок дерев'яний, дуже схильний до згубного впливу вогню.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 416 | Додав: admin | Теги: будинок, дерев'яний, проводка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]