19:44
Різні види та типи штукатурки: в чому їхня відмінність

штукатурка Те, що існує штукатурка, знають майже всі. Навіщо вона потрібна, уявлення теж є. Але, напевно, не всі знають, що існує не два і навіть не три, а більше десяти видів такого оздоблення стелі та стін. Тому всім, хто починає робити ремонт, але повною інформацією не володіє, ми хочемо розповісти про найпоширеніші види штукатурки.

Види штукатурки

Декоративна

Таке оздоблення можна назвати художнім. Навіть складно сказати скільки різновидів має, починаючи від найпересічнішої "біленької" і закінчуючи дорогою, може навіть екзотичною штукатуркою. Наприклад, професійні майстри знають понад 100 видів. Але де гарантія, що це межа.

Акустична

З назви зрозуміло її призначення – захистити приміщення, а головне – людей, від настирливого шуму ззовні. За бажанням може використовуватися і в житловому секторі, але основне застосування посідає промислові та громадські (розважальні, адміністративні, спортивні) приміщення.

штукатурка

Тепла

За правило теплозахисна. Є кілька переваг в одному оздоблювальному матеріалі. Закінчена обробка – це раз. Можна виключити додаткове зовнішнє утеплення – це два. Матеріальні витрати знижуються – це три.

Гідроізоляційна

Така штукатурка переважно потрібна в підвалі або на цокольному поверсі, де може з'явитися підвищена вологість. У будинках без опалення, в басейнах, на балконах, у ванних кімнатах теж має сенс робити штукатурку гідроізоляційну. Причому незалежно від місцевості та міста, де розташовані будинки, таку штукатурку майстри роблять скрізь з однаковою якістю. Це обов'язково.

Рентгенозахисна

Як приклад – баритова. У вигляді розчину використовується як захисний шар при невеликому рівні радіоактивного випромінювання.

Кислостійка

Цехи, невеликі приміщення з агресивним середовищем – це саме той випадок, де потрібна штукатурка з такими властивостями.

Суха, мокра

Тут просто. Суха - гіпсокартон, мокра - класичний розчин або з різними добавками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 253 | Додав: admin | Теги: штукатурка, вид, відмінність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]