16:12
Розкішна вілла Коко Шанель на півдні Франції продається за $ 51 млн


Французька вілла La Pausa, де жила Габріель "Коко" Бонер Шанель продається за 51 мільйон доларів, повідомляє Yahoo! Finance. Будинок площею 1325 кв. метрів розташовується на гірському плато La Toracca в селі Рокебрюн-Кап-Мартен недалеко від кордону Франції з Італією та Монако.

Будинок був побудований архітектором Робертом Штрайцем в 1927 році спеціально для Коко Шанель. Вілла стала центром тяжіння друзів і шанувальників таланту її господині, тут бували Ігор Стравінський, Пабло Пікассо, Сальвадор Далі, Лукіно Вісконті.

У 50-ті роки минулого століття вілла стала власністю видавничого дому Cooperation Publishing Service. Глава компанії зробив віллу на Рив'єрі популярним місцем світських раутів. La Pausa відвідували актриса Грета Гарбо, герцог Віндзорський, принц Монако Реньє III і принцеса Грейс, грецький мільярдер Арістотель Онассіс. Деякий час тут жив Уїнстон Черчиль.

Простора чотириповерхова вілла включає старовинну бібліотеку, парадну їдальню, камінний зал, 7 спалень, 4 вітальні, 6 ванних кімнат. На цокольному поверсі - чорнова кухня, кімнати персоналу і комори. На території домоволодіння (2,6 гектара) є будиночок для гостей з двома спальнями, гараж на чотири бокси з двома житловими кімнатами на другому поверсі, тенісний корт.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1730 | Додав: adminA | Теги: вілла Коко Шанель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]