10:51
Садові кам'яні стежки

Якщо у вас ще немає детального плану, як повинна виглядати ваша стежка з каменю, візьміть альбом, і приготуйтеся робити начерки і креслити діаграми. Перш, ніж ви приступите до реалізації свого плану, вам варто врахувати наступні моменти. Насправді, для того, щоб зробити проект якої завгодно стежки, не потрібно бути генієм. Але все ж є кілька важливих зауважень корисних кожному.

З'ясуйте рельєф ваших доріжок. Бажано, щоб вони гладко пролягали. Якщо лінія їх викривлена, то краще виглядати на них буде натуральний камінь. Свого роду неформальний дизайн. Формальним він буде у випадку, якщо стежки лягають по прямій, тоді викладати їх краще штучними матеріалами. Взагалі, стежки дарують серйозному міському стилю якусь сільську природну ідилію.

Якщо на місці майбутньої доріжки є вигин, то, задумавши залишити його в проекті, розумно підійдіть до його оформлення. На місці вигину може бути клумба, деревце або кущ. Немає нічого подібного? Скористайтеся прекрасною ідеєю, тому що додаткові елементи (маленькі кущики, квіти, дерева) додадуть простому двору відчуття саду, і виправдають ідею зробити звивисту стежку.

Якщо ви плануєте облагородити стежку висадженими вздовж неї квітами, то постарайтеся продумати чергування сортів, відтінків, форм. Це додасть ритмічності. А ритм задасть ідею загального цілого, і відчуття руху - все, що необхідно для гармонії.

Якщо доріжка зі сходинками, проконтролюйте, як людина зможе ступати по ній, для цього визначте відстань між каменями, плиткою і так далі. При установці освітлювальних елементів, організуйте це до того, як почнете прокладати доріжку. Вам може знадобитися зробити розкопки для проведення електричного кабелю.

Це досить недорогий проект облаштування внутрішнього двору. Але у нього є багато моментів, їх варто врахувати. Наприклад, на що ви будете викладати камені: трава, гравій, або навіть компост. Пам'ятайте, що взимку стежки заледеніють і стануть слизькими. Віримо в закоренілі стереотипи і ми посипаємо їх сіллю? Але це зіпсує камінь. До того ж пам'ятайте, якщо недалеко від стежки є дерева, коли-небудь їх коріння почне розростатися і почнуть зрушувати каміння.

Останній момент. Використовуйте спеціальні покриття на матеріал для садової доріжки. І враховуйте можливі зміни у ваших планах, додаткові декоративні елементи, якими, ви, можливо, згодом захочете скористатися.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1621 | Додав: admin | Теги: садові кам'яні стежки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]