13:43
Сантехніка: правила вибору унітазу

сантехніка унітаз На сучасному ринку існує три класи унітазів:

  • економний;
  • середній;
  • елітний.

Критерії вибору унітазу

Класи мають між собою суттєві відмінності як за якістю, так і за ціною. Але на всі три класи знаходяться покупці і навіть найдорожчі унітази знаходять своїх господарів.

Матеріал

Матеріал за багато років не зазнав змін. Зараз, як і раніше, матеріалом для виготовлення унітазів служить кераміка. Змінилася тільки якість кераміки і почала з'являтися різноманітність у кольорі та фактурі кераміки.

Розміри

Стандартний унітаз має довжину 650 мм, але можна зустріти і трохи укорочені моделі, які пропонують різні виробники.

Ціна

Ціни на унітази мають більшу амплітуду коливання. Можна придбати модель за 100 у.о., а можна заплатити ціну понад 1000 у.о. Все залежатиме від імені виробника та якості продукту. Найбільш поширені моделі середнього класу за нормальної якості коштують приблизно 200 - 500 у.о.

Кріплення

Кріпитися унітази можуть як до підлоги, так і до стіни або перегородки на двох болтах. Сьогодні найпоширеніший другий вид кріплення. Кріплення до стіни вимагає великих зусиль і добре виглядає, бо бачок ховається усередині стіни. Це нововведення з'явилося зовсім недавно, і до нього не встигли звикнути. У будь-якому випадку кнопка зливу на стіні над унітазом виглядає красиво і незвичайно для людей, що звикли до стереотипної постановки - бачок на унітазі.

Зливний пристрій

Зливний пристрій буває двох видів: автоматичний та напівавтоматичний. Може мати кілька режимів зливу води, наприклад, економічний та звичайний режими. Це набагато зручніше, бо можна реально контролювати витрати води від 6 до 4 або 2,5 літрів. Орієнтовна економія становить понад 12500 літрів на рік.

Бачок

При виготовленні бачка використовується кераміка, пластикова арматура та металева арматура. Кераміка вважається надійнішою і коштує дешевше, ніж пластик. Підведення води до бачка може бути верхнє, а може бути і нижнє. Це нововведення, безумовно, гідне поваги, бо вода набирається в бачок безшумно і забезпечує значне збереження психіки.

сантехніка унітаз

У деяких моделях передбачено дозовану подачу води. Запірний механізм у бачках може бути кульовим чи мембранним. І тут надійніше старий варіант, тобто - кульовий, бо для мембранного запору потрібно встановлювати водяний фільтр. В іншому випадку він швидко засмічується і хоча чистка дуже проста, немає сенсу витрачати на неї свій час, якщо є надійніший варіант запірного механізму.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 275 | Додав: admin | Теги: унітаз, сантехніка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]