12:29
Скандинавський дизайн і стиль в інтер'єрі

На сучасному ринку дизайнерських і будівельних послуг досить великий вибір за варіантами обробки кухні, але хотілося б особливо відзначити, кухні в скандинавському стилі, адже вони об'єднують в собі баланс між традиціями і сучасністю.

Основними тенденціями в цьому стилі вважаються природне світло, чистота ліній, прохолодні, так би мовити північні колірні палітри, адже кухні в цьому стилі відображають психологію північних народів.

Давайте трохи зануримося в історію і дізнаємося, що ж все-таки за такий скандинавський стиль. Предками скандинавського народу є вікінги, вони не були розпещені теплом і сонячним світлом, тому головний акцент при будівництві своїх осель вони робили на утеплення, достатню кількість світла, а також на мінімальну кількість елементів меблів. Але незважаючи на це їхні оселі відрізнялися затишком і комфортом.

Скандинавський стиль в інтер'єрі кухні - кухня в скандинавському стилі

Саме з глибини історії з'явилися сучасні елементи скандинавського стилю в дизайні сучасних кухонь. Розглянемо детальніше деталі сучасних скандинавський кухонь. Це такі як дерев'яна підлога. Вважається, що вона надає кухні затишний вигляд, вона може бути не обов'язково білого кольору, але все-таки варто дотримуватися холодних відтінків.

Стіни теж неодмінно повинні бути пофарбовані в холодні тони, а розчинити їх в свою чергу пофарбовані в чорний колір стільниця або стільці. Особливим декором можуть бути яскраві плями окремо забарвлених глечиків, ваз, інших елементів посуду, при основному їхньому білому кольорі. На меблі наноситься орнамент через трафарет.

Скандинавські кухні в основному - прохідні, тому ще однією їхньою особливістю є відсутність кухонного столу, альтернативою йому буде барна стійка. Звичайно, не остання роль приділяється освітленню. Світильників має бути багато і вони повинні бути різноманітні.

Скандинавські кухні користуються чималою популярністю, вони приваблюють своїм світлим колоритом, а також мінімалізмом, доречні як і в заміських будинках так і в квартирах сучасного українського жителя. Інтер'єр скандинавської кухні створює враження великої кількості повітря, за рахунок великої кількості білого кольору.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1198 | Додав: admin | Теги: скандинавський дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]