07:33
Сходові поручні - стильне та зручне дизайнерське рішення

Сходові поручні - стильне та зручне дизайнерське рішення

сходові поручні Такий архітектурний елемент, як перила, використовується в різних огороджувальних конструкціях — таких як опори і захисти від падіння. Зазвичай, мають вигляд поперечини, яка встановлюється на певній висоті з боків пандуса, сходів, ескалатора чи іншого місця пересування. Подібне розташування поручнів забезпечує людині допоміжну опору, що допомагає зберегти рівновагу, запобігти падінню або полегшує спуск і підйом.

Найпоширенішим є застосування перил в якості сходового огородження. Зрозуміло, і в цьому випадку вони виконують дві функції - забезпечують комфорт і безпеку пересування. При проектуванні цього елемента сходових конструкцій часто приділяється увага не тільки функціональності цього архітектурного елемента, але, залежно від інтер'єрного стилю, і його декоративності.

Найбільш повно ознайомитися з існуючими видами сучасних перил можна в Інтернеті. Функціональність перил забезпечує їхнє оптимальне розташування на певній висоті від підлоги (як правило, середньостатистичне значення рівня ліктя людини), що дозволяє, за необхідності, легко і швидко за них схопитися.

сходові поручні

Також, для забезпечення функціональності, велика увага приділяється формі перил і їхній віддаленості від стінових поверхонь. Зокрема, найбільш зручною для обхвату людською рукою є кругла форма перил, а мінімальна відстань до стіни, для вільного проходження пальців рук між стіною і поручнями, має становити не менше десяти сантиметрів. Що ж стосується декоративності і високих експлуатаційних якостей, то ці властивості безпосередньо залежать від будівельних матеріалів, вживаних для виготовлення цього архітектурного елементу.

Сучасне виготовлення перил для сходів припускає використання самих різних матеріалів, однак, найбільш затребуваними в цьому відношенні є сталь, деревина і чавун. Зрозуміло, всі три матеріали мають різні властивості, ціну і декоративність. Наприклад, дерев'яні перила самі економічні за вартістю, але і самі недовговічні, незважаючи на антисептичне та лакофарбове покриття.

Чавун є за своєю природою крихким матеріалом, проте ковані чавунні перила володіють і високою художністю, і невисокою ціною, у порівнянні зі сталлю. Найбільш затребуваними для виготовлення поручнів в даний час є різні марки сталі - від низьковуглецевих до легованих хромом.

Самими довговічними поручнями, до того ж в даний час ще і модним трендом в оформленні інтер'єрів будівель і приміщень, вважаються елементи сходових огороджень, виконані з нержавійки, або вуглецевої легованої сталі з вмістом хрому більше 12-ти відсотків.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 491 | Додав: admin | Теги: Рішення, дизайнерське, сходові, поручні | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]