00:13
Суть ікебани: що варто знати

ікебана Мистецтво ікебани прийшло до Європи з японської традиції та одразу завоювало численних шанувальників. У його сьогоднішній популярності немає нічого дивного, адже в оригінальному аранжуванні та оформленні приміщення складно уявити щось більш ефектне і наповнене глибоким змістом. Ікебана з квітів є дивовижною композицією, яка прикрасить собою домашній або офісний інтер'єр. У ній вдало поєднується простота та вишуканість, яка закладена первозданною природою.

Вважається, що спочатку ікебана з квітів мала релігійний зміст. Зараз це чудовий предмет декору, який витончено вписується в будь-яку обстановку, приносячи в неї частинку східного колориту. Один із засновників мистецтва ікебани Ікенобо Сенкей писав, що не можна вважати її копією природних рослин. Ікебана із сухих квітів - це, перш за все, спроба філософського сприйняття світу, заснована на глибині японської традиції та усвідомленні гармонії людини з природою.

При цьому вона доступна для кожної людини, яка замислюється над змістом свого буття. Наприклад, може бути виготовлена ​​ікебана своїми руками. На практиці це виявляється не надто складно, хоча, звичайно, необхідно чітко дотримуватися певних рекомендацій. Але вони стосуються лише технічної сторони справи, тому що за змістом в ікебані з квітів дозволяється вільно експериментувати практично у всьому. Для створення ікебани своїми руками використовуються різні квіти, в тому числі і ті, які ростуть у нашому кліматі. Їхні відтінки уособлюють пори року, головні природні стихії чи особливий настрій. Наприклад, на весілля японці роблять спеціальні ікебани.

ікебана

Японський ієрогліф, яким позначається ікебана, дослівно перекладається як "нове життя квітки". Безумовно, у цьому закладено величезний філософський зміст. Ікебана із сухих квітів буквально надає друге життя тлінному паростку природи, що відроджується у творі мистецтва. Дуже часто вони використовуються в різних методиках з розслаблення та медитації. Просте споглядання ікебани дозволяє упорядкувати думки і зосередитися на найважливіших у житті речах. Така дивовижна властивість дедалі частіше відзначають психологи.

Чи варто говорити про те, наскільки приваблива ікебана із квітів для дизайну? Величезна різноманітність видів цього витвору передбачає найширші оформлювальні можливості. Ікебани складаються як із живих, так і із засушених квітів. Різними можуть бути і композиційні канони, але в цілому їй властивий досить аскетичний і одночасно вишуканий стиль. Це підкреслює кожен вигин, кожен елемент та кожна лінія ікебани. Певну роль грає і розміщення деталей загальної композиції на підставці. В ікебані своїми руками можна створити дивовижну картину світу, в якій кожен елемент буде сповнений глибокого змісту.

У той же час ікебана з квітів є чудовим подарунком. Його гідно оцінить кожна людина, яка думає, не кажучи вже про тих, хто цікавиться східною філософською традицією. Це подарунок із загадкою, яку належить розгадати тому, кому він піднесений.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 351 | Додав: admin | Теги: Суть, ікебана | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]