14:50
Вибираємо електричну дрель і дрель-шуруповерт

Зробити отвір у металевому листі, в стіні або брусі з дерева можна за допомогою звичайної електричної дрелі. Нині є багато різних видів, а також марок такого корисного інструменту. Вибір електричного дреля визначається призначенням цього робочого інструменту.

Для стін, зроблених з бетону, необхідна ударна електродрель. Сучасні інструменти, можуть у себе включати якості як звичайної електродрелі, так і ударної. Саме тому немає потреби купувати відразу 2 електродрелі. Ціна цього інструменту праці не повинна бути низькою. Адже чим нижче ціна, тим ненадійніше буде регулятор переключення між двома режимами.

За короткий час регулятор може вийти з ладу. У результаті одна з таких функцій просто відмовить.

Для вгвинчування шурупів (саморізів) краще застосовувати дрель-шуруповерт. Адже електрична дрель з такою функцією доставляє суттєві незручності внаслідок своєї підвищеної ваги. Ідеальний варіант - дрель-шуруповерт зі знімним акумуляторним блоком. Цей робочий інструмент має маленьку вагу. Він не вимагатиме застосування проводів.

Дрель-шуруповерт можна також використовувати для висвердлювання отворів в легенях і м'яких матеріалах (дереві, гіпсокартоні і т. д.). Купити електродрель або дрель-шуруповерт можна за цілком прийнятною ціною. Тут багато також залежить від фірми-виробника.

Є й електродрелі з функцією шуруповерта, здатному закручувати або відкручувати саморізи. Купуючи такі інструменти, потрібно перевірити швидкість роботи електричної дрелі в режимі шуруповерта. Якщо швидкість дуже висока, закручувати шурупи і саморізи буде незручно.

У процесі вибору робочих інструментів, уваги також гідні корпус і рукоятка. На них повинні бути прогумовані композитні вставки. Професіонали знають, що завдяки таким елементам проводиться контроль над електричним дрелем. Управління інструментом стає краще. Буде не зайвим наявність вмонтованого підсвічування для робочої області. Вона стане в нагоді Вам в напівосвітлених кімнатах.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1383 | Додав: admin | Теги: електрична дрель, дрель шуруповерт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]