00:07
Види підвісних гіпсокартонних стель

підвісна гіпсокартонна стеля Почнемо з гіпсокартонних стель, тому що вони мають лише два підвиди:

  1. однорівневі;
  2. багаторівневі.

Однорівневі

Характеризуються гладкою поверхнею стелі без будь-яких виступів або западин. Таким чином, можна ідеально вирівняти стелю і домогтися просто його класичного виду.

Багаторівневі

Багаторівневі стелі в сотні разів цікавіші. Тут можна дати волю своїй фантазії. За допомогою гіпсокартону можна зробити на стелі не просто гарні виступи різноманітної форми. Якщо виявити терпіння і деяку майстерність, то на вашій стелі можуть з'явитися навіть спеціальні полички для прихованого освітлення. Виглядає це дуже ефектно та красиво! До того ж, стелі гіпсокартонні можна розфарбувати так, як вам захочеться і надати кімнаті будь-які відтінки.

Багаторівнева підвісна стеля з гіпсокартону

Багаторівневі стелі на сьогоднішній день - лідери за популярністю у багатьох.

Рейкові види підвісних стель

Рейкові види підвісних стель - найбагатший вибір. Ми сьогодні згадаємо тільки найпоширеніші види, тому що якщо описувати їх усі, то це буде дуже довго і ви втратите інтерес до читання ще до середини списку. Але найчастіше використовувані такі:

  • алюмінієві;
  • дерев'яні;
  • пластикові.

Алюмінієві

Алюмінієвий - це напевно найкрасивіший з усіх видів рейкових стель. Гарний він завдяки різноманіттю вибору кольорів та фактур поверхні планок. Тут ви можете зустріти не просто червоний або зелений лак, нанесений на алюміній, а справжнє тиснення або гравіювання металом. Завдяки тисненню фірми-виробники домагаються різних фактур стелі: дерево, камінь і так далі.

Гравірування дуже своєрідне і застосовується найчастіше на дзеркально відполірованих планках. Так, за окрему плату на рейки нанесуть малюнок, який можна буде розглянути, тільки зібравши всю стелю докупи. Виглядає це дуже красиво.

Дерев'яні рейки

Наступний вид підвісних стель рейкового типу – дерев'яний. Виглядає не так ефектно як алюмінієвий, але він і створювався не для цього. Найголовніше його завдання – дарувати тепло та затишок кімнаті. Також дерево – це екологічно чистий продукт, який став дуже популярним у будівництві останнім часом.

Пластикові панелі

За різними класифікаціями пластикові панелі відносять до різних видів підвісних стель. Але найчастіше їх зараховують саме до рейкових. Тому ми їх занесемо до цієї групи.

Пластикові рейкові стелі відмінно виглядають у ванних кімнатах, душах і туалетах. Хоча багато виробників і твердять, що завдяки красивим малюнкам їх стелі "можуть органічно вписатися в будь-який інтер'єр", запевняємо вас, що в залі або спальні пластик виглядатиме не просто комічно. Такий матеріал там буде чужорідним і навряд чи у вас вийде нормально розслабитися.

Але для вищезазначених кімнат, пластикова стеля – відмінний вибір: монтується легко, коштує мало, догляду не вимагає зовсім. Чим не найкращий вибір?

підвісна гіпсокартонна стеля

За один день легко можна зібрати стелю із пластикових панелей у кімнаті з площею 30 квадратних метрів!

Касетний вигляд підвісних стель

До цього виду підвісних стель ми вирішили віднести такого його представника, як підвісна стеля "Армстронг". Такий тип стель досить рідко використовують у квартирах чи житлових будинках. Але його можна дуже часто зустріти у різних офісах, клубах та лікарнях. Так-так, не дивуйтеся. Ось такий він різнобічний, цей касетний вигляд стелі.

Характеризують його сітка на стелі та вставлені до неї квадратні елементи. В офісах це пористий гіпс, а в клубах дзеркала. Саме в цьому і є одна з основних принад касетного вигляду підвісних стель. Він настільки різноманітний, що й уявити складно, що додумуються туди вставляти дизайнери. Це і звичайні дзеркала і пористий гіпс, але також там можна побачити спеціальний метал з безліччю отворів і внутрішнім підсвічуванням, яке створює враження, що у вас над головою не стеля, а справжнє нічне небо.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 257 | Додав: admin | Теги: гіпсокартонна, стеля, підвісна, вид | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]