22:07
Зонування кухні


Безумовно, кожна людина мріє легко і швидко готувати смачні страви і насолоджуватися ними в приємній, комфортній обстановці. Для здійснення цієї мрії слід в першу чергу провести функціональне зонування кухні.

При цьому важливо дотримуватися таких основних вимог: робоча зона кухні повинна бути максимально зручною і функціональною, а зона прийняття їжі - комфортною та затишною.

Для того щоб вірно зонувати кухню, необхідно звернути увагу на інтер'єр і дизайн, а також висвітлення кухні. Фахівці радять розміщувати столову біля вікна, а для освітлення цієї зони в темний час доби - встановити кілька точкових джерел світла. Оригінально буде виглядати світильник, висоту якого можна регулювати, при цьому встановити його потрібно не в центрі приміщення, а над обіднім столом.

Для правильного освітлення робочих поверхонь найкращим варіантом стануть люмінесцентні лампи, які кріпляться до навісних шаф. Висвітлювати плиту найкраще за допомогою розташованим у витяжці підсвічуванням.

Ефектно і стильно розмежувати функціональні зони допоможуть багаторівневі стелі, однак оформляти кухню в подібному стилі краще разом з професійним дизайнером. Застосовуючи для поділу кухні на зони різноманітних оздоблювальних матеріалів - дуже ефектний прийом.

Використовуючи керамічну плитку для робочої поверхні, їдальню краще оформити "теплим” матеріалом, наприклад, шпалерами, що миються.

Фахівці радять не боятися під час ремонту та оздоблення кухні експериментувати з оздоблювальними матеріалами, головне, щоб вони гармоніювали з інтер'єром приміщення. Виділити зони можна шляхом застосування різних підлогових покриттів, або використовуючи один матеріал, але в різних відтінках.

Незвичайним виглядає зонування кухні перегородками і барними стійками. Можна також застосувати різні способи декорування кухні - все залежить від вашої фантазії і можливостей!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2765 | Додав: admin | Теги: зонування кухні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]