Принципи ландшафтного дизайну

Принципи ландшафтного дизайну

ландшафтний дизайн Поняття ландшафтного дизайну прийшло в нашу країну з-за кордону. Зокрема, на Заході про нього стало відомо більше ста років тому. У сучасному розумінні під ландшафтним дизайном мається на увазі своєрідне мистецтво, яке поєднує в собі характерні риси не тільки рослинництва, але ще і:

  • архітектури;
  • дизайну;
  • будівництва.

При цьому є реальна можливість облагородити особисту територію.

До елементів ландшафтного дизайну необхідно віднести не тільки зелені насадження. Обов'язковими напрямками, в яких працюють фахівці в цій галузі, є ще й будівлі. Навіть якісь художні вироби, до яких можна віднести світильники або свічки, в даному випадку застосовуються. За допомогою заходів з облагороджування особистої території можна зробити власне середовище проживання набагато більш придатним для життя з повним комфортом.

Сьогодні ландшафтний дизайн має безліч цікавих напрацювань. Тому навіть неспеціаліст в цій області зможе знайти для себе підходящий варіант. Але для початку потрібно відшукати ідею. Саме від неї в подальшому і слід відштовхуватися.

Найкраще, якщо в процесі реалізації задуманого вийде не особливо нагромаджувати складних конструкцій. Хорошим варіантом в даному випадку є гранична простота. Квітів не повинно бути занадто багато. Заплановану композицію потрібно розбити на елементи, а потім опрацьовувати кожен з них. При цьому потрібно дотримуватися балансу. Справа в тому, що лише той дизайн можна вважати вдалим, в якому всі елементи знаходяться в гармонії один з одним.

ландшафтний дизайн

Хорошим варіантом є влаштування всієї композиції на основі якогось центрального елемента. Як варіантом для нього може виступати садова доріжка або будь-який горбок на ділянці. Фахівці зможуть все це зробити максимально якісно.

Категорія: Цікаві публікації | Додав: admin (26-04-2021)
Переглядів: 446 | Теги: ландшафтний дизайн, принцип | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]