02:35
Цікавий факт: навіщо встановлювати кондиціонер

Коли літо в самому розпалі, і навіть якщо бувають щасливі дні, що приносять дощ і свіжість, вони знову зміняться спекою - до закінчення сезону, як завжди здається, ще ціла вічність. Останнім часом стало "модним" оснащувати свій будинок кондиціонером. Однак чи насправді це лише данина моді чи кондиціонер дійсно життєво необхідна річ?

За і проти кондиціонерів звучать різні думки, тільки ясно одне - коли змучена спекою людина потрапляє в кондиціоноване приміщення, то немов опиняється в іншому вимірі - в тому, де голова перестає боліти, мізки починають міркувати і загальне самопочуття різко поліпшується. Як кажуть - відчуйте різницю і зробіть висновки.

Вибір кондиціонерів настільки величезний, що кожен може підібрати під площу свого приміщення необхідну модель. Сьогодні великою популярністю користуються так звані спліт-системи. У даних конструкціях сама гучна частина виноситься за межі приміщення - на вулицю, зате внутрішній блок поміщається в зручному місці всередині, і більше того - до одного зовнішнього можна підключати одночасно декілька внутрішніх. Кондиціонери мають різну конфігурацію і користуються зараз дуже великою популярністю. Так що ж відбувається в приміщенні з кондиціонером?

Звичайно, в першу чергу - охолодження повітря, і це означає, що не страждатимуть від духоти і спеки не тільки люди різного віку (а особливо важко немолодим і дітям), але так само рослини і тварини. Чому б не скористатися одним з геніальних винаходів людства, щоб принести полегшення собі і близьким?

Однією з безперечних переваг цих агрегатів є можливість не тільки охолоджувати, але і обігрівати приміщення. Найголовніше, щоб монтаж кондиціонерів проводився грамотними фахівцями. А вони обов'язково попередять, щоб кондиціонер не включали на обігрів, якщо температура за вікном нижче нуля градусів за Цельсієм.

Не поспішайте засмучуватися. Тому що коли на вулиці настають холоди, включають централізоване опалення. А що робити міському жителю в міжсезоння? Раніше доводилося мерзнути, а тепер можна включити м'який обігрів до початку опалювального сезону і не хвилюватися про застуду.

Коли будете встановлювати таке корисне пристосування, поцікавтеся, чи здійснює організація ремонт кондиціонерів, їхнє обслуговування - це дуже важливо, тому що позбутися через прикру поломки припливу свіжого повітря буде дуже дискомфортно, оскільки до хорошого звикаєш швидко.

Що ж стосується пересушування повітря - так, дійсно кондиціонери повітря сушать. Але, по-перше, придбайте моделі з контрольованою вологістю, а по-друге, іноді повітря у вологих зонах осушувати навіть корисно. І не ставте один агрегат на кілька кімнат - в кожній має бути свій.

До позитивних сторін використання кондиціонерів і спліт-систем варто також віднести очищення повітряного простору, завдяки спеціальним фільтрам, і його іонізацію, що сприяє кращому засвоєнню кисню і, безсумнівно, корисно людям, що страждають бронхіально-легеневими захворюваннями.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1596 | Додав: abel | Теги: вибір кондиціонеру, спліт-система, встановлювлення кондиціонеру, навіщо встановлювати кондиціонер, який вибрати кондиціонер, монтаж кондиціонеру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]