04:30
Дизайн саду трав

Маючи ділянку землі і трохи фантазії, можна ухвалити рішення створити свій індивідуальний і неповторний стиль саду трав, який багато в чому буде залежати від ваших потреб. Ви зробите вибір про доцільність їхнього використання, тому є кулінарні, лікарські, ароматичні та інші типи садів, навіть історичні, наприклад, райський сад, шекспірівський або сад метеликів.

Тема або використання трав, як правило, диктує стиль, тому можете розвинути свої ідеї і додати нові ідеї. У саді трав ніколи не нудно, хоча часто вважається, що так як багато рослин мають короткий період життя, завмирають в зимовий період, то сад трав не цікавий. Це свідчить лише про відсутність уяви. Той факт, що трав'яні сади вирощували з давніх часів, наочно демонструє їхню універсальність і довговічність. Наприклад, вирощування розмарину задовольнить кухонних гурманів і примхи дизайнерів. Правда, не у всіх є ділянка землі, але багато жителів мають балкон або підвіконня. Такі простори можуть бути використані для найкращого ефекту: у рухливих горщиках і підвісних корзинах, а також на підвіконнях можна вирощувати трави досить успішно.

Коли більшість людей думає про трави, вони думають про приготування їжі. "Горщик трави" був невід'ємною частиною при приготуванні їжі. Коли м'ясо було позбавленим смаку і сірим: трави допомагали розщеплювати жири і стимулювали травлення. І в даний час трави нескінченно використовуються в кулінарії, медицині - це обов'язковий атрибут будь-якого кухаря і домогосподарки. Не потрібно мати великий сад, щоб утримувати ті рослини, які ви найбільше любите вживати.

У Середньовіччя трави сіялись у вигляді смуг. І зараз добре виглядають городи з травами на великих площах. Можна висаджувати горщики з травами, які переміщуються в сонячні місця на тераси, а на вікнах можна помістити невелику кількість для використання. Якщо ви хочете вирощувати трави в приміщенні, найкраще тримати їх на кухні, але подалі від плити, так як жир в повітрі забиває пори в листі. Ідеальне місце для вирощування трав - зимовий сад.

Овочеві сади є найбільш універсальними з усіх - це городи з травами і овочами, вирощуваними на грядках. Найбільш відомими є сади замку Вілландрі у Франції.

Інший тип - город засівається травами спіраллю, використовуючи старі цеглини (викладаючи їх спіраллю). Це створює ідеальні умови для різних трав на невеликому просторі. Такі трави, як розмарин, потребують сухого ґрунту і їх висаджують у верхній частині, а вологолюбні, такі як цибуля і часник, вирощують в низині. Однорічні трави висаджують в просторі між багатолітниками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1588 | Додав: abel | Теги: сад, дизайн, Дизайн саду трав, сад трав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]