02:13
Фундамент для заміського будинку: вибір і будівництво

Ні для кого не є секретом, що саме будівництво фундаменту є найважливішим етапом зведення будинку. Від того, наскільки якісно він буде облаштований, залежить надійність, довговічність і безпека будь-якої будівлі, незалежно від її призначення. Заклавши міцний фундамент, ви отримаєте більше можливостей і варіантів будівництва будинку. На ньому можна буде звести кілька поверхів, і бути абсолютно впевненим у тому, що будівля не звалиться в разі просідання ґрунту або інших процесів.

Втім, кілька поверхів можна звести і на неякісному фундаменті, але хто погодиться жити в такому будинку - це інше питання. В якості простих аналогії можна навести такий приклад: кожна вантажівка має певну вантажопідйомність, яку не рекомендується перевищувати. Якщо трохи перевищити її, можливі два варіанти: автомобіль "подужає" цей вантаж, або ж прогнеться під ним і зламається. Тому стає цілком очевидно, що ризикувати і економити гроші на зведенні фундаменту - це те ж саме, що сидіти в кузові перевантаженого вантажівки.

На сьогоднішній день найбільш поширеними є такі типи фундаментів - стрічковий фундамент і стовпчастий фундамент. Перший використовується у випадках, якщо при будівництві будинку будуть використовуватися важкі будматеріали - наприклад, цегла або бетонні блоки. Він закладається не тільки під зовнішні, але і під внутрішні капітальні стіни. Щоб уникнути деформації тих чи інших його ділянок, слід закладати в нього цільні армовані пояси. Даний тип фундаменту вкрай не рекомендується використовувати на пористих ґрунтах з великою глибиною промерзання. З цією метою дослідження ґрунту слід проводити заздалегідь.

Хоч сам процес створення стрічкового фундаменту не має серйозних складнощів, він є досить трудомістким і вимагає великої витрати матеріалів. Тому, щоб уникнути будь-яких затримок, потрібно заздалегідь подбати про це і доставити на ділянку достатню кількість матеріалів - наприклад, замовити їхню доставку.

У багатьох випадках рекомендується зводити не стрічковий фундамент, а стовпчастий. При його будівництві під місцями, в яких перетинаються внутрішні і зовнішні стіни (в тому числі - в кутах), потрібно ставити спеціальні стовпи, товщина яких залежить від матеріалу стін. Ці стовпи повинні розташовуватися на відстані 1.5-2.5 метра один від одного. Такий фундамент зазвичай вибирають під будівництво дерев'яних будинків, альтанок, невеликих прибудов.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1453 | Додав: abel | Теги: вибір фундаменту, типу фундаменту, будівництво фундаменту, стовпчастий фундамент, Фундамент для заміського будинку, стрічковий фундамент, фундамент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]