16:02
Головні будівництва "епохи Путіна"влада довірила компаніям з Кіпру


Як відомо, російські гроші на Кіпрі стали одним з головних сюжетів, які розігралася на острові фінансової драми. Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв з приводу цих грошей з дивовижною відвертістю, по-ленінському заявив, що влада Кіпру "грабують награбоване". При цьому формально кіпрськими є багато російських компаній, пов'язаних з найвідомішими національними проектами, підготовкою міжнародних спортивних змагань та гучними будівництвами "епохи Путіна", з'ясував Forbes.
Так, компанія "Роза Хутір", яка побудувала для Олімпіади в Сочі гірськолижний центр та екстрім-парк на схилах хребта Аибга, а також повинна закінчити цього року Олімпійське селище в горах і гірськолижний курорт, належить зареєстрованій на Кіпрі компанії Belfund Investments Limited. Кінцевим бенефіціаром є холдинг "Інтеррос" Володимира Потаніна.
Інвестором проекту будівництва основного Олімпійського села і комплексу будівель для розміщення олімпійської сім'ї та Міжнародного паралімпійського комітету є ТОВ "РогСібАл". Після закінчення Ігор інвестор проекту планує запустити тут всесезонний курорт "Соковите". 99% часткою в ТОВ "РогСібАл" належить ТОВ "Імеретинська рів'єра", а 99% цієї компанії - кіпрської Spitzmar Limited. "РогСібАл" входить в будівельний холдинг "Главстрой" Олега Дерипаски.
Стадіон "Казань-Арена", який повинен стати першим повністю готовим об'єктом майбутнього чемпіонату світу з футболу - 2018, як генпідрядник будує місцеве об'єднання "Казань", що належить підприємцю Равілю Зішаншіну, однак субгенподрядчик з проектування та будівництва - компанія ТОВ "Главстрой". За даними ЕГРЮЛ, 100% часток у ТОВ "Главстрой" належить ТОВ "Інтекс". У свою чергу, 62,5% цієї компанії підконтрольні ТОВ "Гранд-Сервіс", яке на 100% належить кіпрській Appolta Holdings Limited.
Богучанська ГЕС, остання з гігантських радянських будівництв, ще не пущена в експлуатацію, вже досягла віку 38 років. Будівництво гігантського об'єкта кілька разів заморожували, поки в 2006 році енергетики з "Русгідро" і представники "Русала" Олега Дерипаски не домовились про фінансування. Закінчення проекту заплановано на 2015 рік. Обсяг інвестицій в об'єкт перевищить 90 мільярдів рублів 93,4% акцій ВАТ "Богучанська ГЕС", компанія, яка здійснює будівництво, належить кіпрській Boges Limited. Ця компанія належить "Росгідро" і "Русалу" Олега Дерипаски.
Дороги до інноваційного центру "Сколково" і головні дороги в олімпійському Сочі будує найбільший підрядник щодо дорожнього будівництва в Росії компанія "Мостотрест". Тільки в 2012 році обсяг держпідрядів, отриманих цією компанією, перевищив 90 мільярдів рублів. Найбільшим акціонером публічної компанії ВАТ "Мостотрест" з часткою 38,6% є зареєстрована на Кіпрі Marc o'Polo Ltd. 68,5% цієї компанії контролюють Аркадій та Ігор Ротенберг.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1781 | Додав: adminA | Теги: будівництва епохи Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]