13:42
Інструменти для укладання наливної полімерної підлоги - спеціальні шиповані черевики

Щоб рівномірно розподілити полімерний матеріал і не пошкодити його при русі, потрібно спеціальне взуття для наливної підлоги. Це підошви з шипами, які кріпляться на закриті черевики.

Для будь-якого ремонту потрібно закуповувати матеріали і відповідні інструменти. При заливці полімерних матеріалів буде потрібне і конкретне взуття для наливної підлоги. Називають його мокроступи, краскоступи або, по-народному, "кішки".

Навіщо потрібні спеціальні пристосування для полімерного покриття? При влаштуванні наливних підлог майстру потрібно рівномірно розподіляти суміш на всій площі приміщення. Йому доводиться переміщатися ще не застиглою підлогою. Якщо він буде ходити по матеріалу в звичайних кросівках, то залишить сліди, що в результаті зіпсує вигляд покриття. Особливо спеціальні черевики для підлоги потрібні, коли береться аераційний валик для видалення повітря з товщі полімеру.

Що собою являє така пара черевиків для робіт з полімерами? По суті, це плоскі підошви, із зовнішнього боку посипані шипами. Вони фіксуються на звичайному взутті за допомогою міцних ременів. Воно повинно бути закритим, щоб запобігти контакту полімерних складів на поверхні підлоги зі шкірою. На виробничих мокроступах роблять 13 шипів. Одягати їх рекомендується ще перед початком роботи. Тоді якщо знадобиться що-небудь підкоригувати, можна спокійно пройти по незастившому матеріалу і не боятися залишити слід на поверхні покриття.

Взуття для заливки наливної підлоги потрібно підбирати відповідно до планованої товщини шару суміші. Висота шипів повинна бути більшою хоча б на півсантиметра, щоб не зачіпати підошвою за матеріал. Таким чином, при виборі краскоступів в магазині варто орієнтуватися на дві характеристики - на розмір і на довжину шипів. Наприклад, для різновидів з тонким шаром суміші досить довжини 3 сантиметри. Стандартні моделі мають довжину шипів близько 5 сантиметрів.

Насправді підошва для монтажу підлоги актуальна лише протягом півгодини. Коли починається полімеризація складу, шипи можуть пошкоджувати структуру матеріалу. Зауважимо, що в більшості випадків 30 хвилин цілком достатньо, щоб розподілити полімерний склад і прокатати по ньому аераційним валиком.

Деякі умільці виготовляють черевики для наливної підлоги самостійно. Для цього беруть дерев'яну дошку або пластикову пластинку і вкручують в неї саморізи. Хоча в результаті виходить виріб, схожий на заводські мокроступи, працювати в ньому все ж не так зручно. Якщо залити потрібно підлогу на великій площі, це може бути досить складно.

Варто зауважити, що підошва для нанесення наливної підлоги вимагає певного догляду. Коли робота завершена, з шипів потрібно видалити залишки матеріалу, а також налиплу пил. Черевики слід добре промити і залишити сушитися. Якщо відразу не зробити цього, згодом видалити залишки полімеру буде складніше, а забруднені мокроступи можуть пошкодити підлогу.

Куди відправитися за покупкою заводських краскоступів? Придбати їх на даний момент можна в будівельних магазинах. Вартість бюджетної моделі складе близько 150 гривень. Більш зручні професійні черевики обійдуться майстру в 500 гривень і більше. Використання спеціалізованих мокроступ спростить роботу з полімерними підлогами. Придбати їх простіше і дешевше, ніж згодом коригувати пошкоджену наливну підлогу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1475 | Додав: admin | Теги: кішки, краскоступи, мокроступи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]