09:16
Як правильно розмістити приміщення банку: вимоги до проектування банків

Вимоги до планування приміщень банку залежать від виду послуг, які ним надаються. Банк здійснює грошові операції, як з приватними клієнтами видаючи і беручи готівку, так і з організаціями - здійснюючи безготівкові перекази. Весь цей процес повинен відбуватися швидко, чітко і за можливістю просто.

Шлях клієнта

Шлях клієнта починається в операційному залі, де розташовані місця для очікування. Так само в залі знаходяться столи з письмовими приладами для відвідувачів. В зал виходять касові вікна для прийому та отримання грошових коштів (ощадна каса, каса прийому комунальних платежів).

За скляною перегородкою знаходяться робочі місця касирів. Кабінет директора відділення банку і відділ видачі кредиту безпосередньо примикають до операційної залу. Вони повинні бути доступні для клієнтів банку.

Сейф банку розташовується на нижньому поверсі. Потрапити в сейф можна через спеціальні двері, що знаходиться в операційному залі. Приміщення банківського сейфа зазвичай складається з двох кімнат. Кімнати, де знаходяться банківські цінності, і кімнати де розташовані сейфи клієнтів.

Гардеробні та приміщення персоналу повинні мати окремий вхід. Зазвичай вони розташовуються в підвальному поверсі. Там же знаходиться машинне електротехнічне відділення банку, приміщення архіву.

Огороджувальні конструкції сховища

Сховище в банку повинно бути влаштовано дуже надійно. Конструкція сховища і його двері повинні протистояти спробі проникнення певний час. Сховище бажано оточити приміщеннями, де постійно знаходяться службовці банку. У випадку якщо це неможливо необхідно передбачити спеціальні проходи для охоронців.

Найкращим варіантом є застосування залізобетону з додаванням рідкого скла. Щоб зробити отвір в стіні із залізобетону досвідченому зломщикові знадобиться 12 годин. Тому у вихідні дні периметр сховища необхідно контролювати службою охорони.

Двері сейфа виготовляються з броньованої сталі. Вони повинні витримувати інтенсивний руйнівний вплив.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1708 | Додав: abel | Теги: схема банку, відділення банку, вимоги до проектування банків, банк, планування банку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]