17:25
Якою має бути кімната сучасного підлітка: поради

Не так давно Ви облаштовували дитячу кімнату, підшукали рішення для інтер'єру хлопчика чи дівчинки, підбирали меблі, колірну гамму, дитячі аксесуари, але - от Ви самі не помітили, як Ваша дитина стала старше. Тепер він скептично дивиться на свій різнобарвний диван "Малюк" і картинки з тваринами на стіні. Звичайно, сюди і гостей запрошувати не хочеться. Сумнівів немає - терміново необхідно перепланування.

Насамперед, прислухайтеся до власної дитини. Його оновлена кімната повинна стати справжнім втіленням Вашої прагматичності і його бажань. Що він хоче в ній бачити? Можливо, замість старого крісла він захоче сучасний модний стілець, в якому можна регулювати висоту, або парту, висоту якої зручно буде коригувати таким чином, щоб постава дитини не псувалася? На щастя, сучасні дитячі меблі створені бути неймовірно функціональними і максимально комфортними. А вибрати є з чого, тому підібрати їх для будь-якого інтер'єру не складе труднощів.

З чого ж розпочати складання, так званого, плану майбутньої кімнати Вашої дитини? Як вже було сказано, необхідно врахувати думку і погляди Вашого чада. У підлітковому віці діти дуже чутливі і ранимі. Вони визначають своє місце, шукають себе, пробують себе в різних захоплення та хобі. Кімната - це ніщо інше, окрім як особистий простір Вашої дитини. Тут він буде відпочивати, виконувати домашню роботу, реалізовувати свої таланти, а також зустрічати гостей. Ні в якому разі не варто тиснути на дитину, навіть якщо його бачення своєї кімнати злегка неординарно. Постарайтеся разом знайти компроміс. Інакше він просто не зможе сприймати свою оновлену кімнату як затишне приміщення, посоромиться запросити туди своїх друзів, а, відповідно, його довіру до Вас буде підірвано.

Буде чудово, якщо Ви зможете розмежувати кімнату підлітка на невеликі зони. В одній він займатиметься уроками, в іншій - відпочивати, набиратися сил перед новим навчальним днем, у третій - захоплюватися улюбленою справою (наприклад, тут може розташовуватися музичний інструмент або мольберт), а в четвертій, приміром, буде місце для ігор з друзями і відпочинку.

Що стосується колірної гамми, слід взяти за основу спокійні тони. Якщо кімната розташовується не на сонячній стороні, то вдень і ввечері в холодну пору року може бути недостатньо світла, дитина буде відчувати депресію і деяку пригніченість. Цю проблему вирішать теплі відтінки: охра, бежевий. Буде чудово, якщо стіни, стеля будуть виконані в цих тонах, а фіранки, пледи і подушки будуть яскравими - це підніме підлітку настрій, допоможе відчути впевненість у своїх силах.

Тепер трохи про меблів. У каталогах інтернет-магазинів представлені найрізноманітніші модні й стильні підліткові меблі, які неодмінно сподобаються Вашій дитині. Приділіть особливу увагу вибору спального місця. Відмінним варіантом стане ортопедичний диван чи ліжко з ортопедичним матрацом.

У підлітковому віці діти часто приділяють увагу спорту (і це чудово). Знайдіть місце для його захоплення, можливо, в ньому росте спортсмен і майбутній чемпіон! Для цих цілей Ви можете придбати невеликий дитячий спортивний комплекс. Подаруйте дитині все те, про що мріяли в дитинстві Ви самі!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1403 | Додав: abel | Теги: облаштування кімнати підлітка, кімната сучасного підлітка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]